Mi köze FKA twigsnek Mária Magdolnához?

2019.09.03. 15:42, Gaines

fkatwigs_4.jpg

A nehezen kategorizálható, progresszív popzenéjével mindig izgalmas FKA twigs tavasszal jött ki egy vadonatúj klipdallal, a sejtelmes felvezetésből pedig arra lehetett következtetni, hogy a Cellophane egy új LP előfutára lehet. Most bebizonyosodott, hogy így van: egy i-D-nek adott interjújában a brit énekesnő megerősítette, ősszel bizony jön a második sorlemez.

A 2014-es LP1 címre keresztelt első nagylemezt mi is hangos ovációval fogadtuk, mint egy felszálló ágon lévő tehetség pályájának – addigi – összegzését, bátrabb nyitást a tömegek felé. twigs egy évvel később megfejelte ezt egy öt számos EP-vel, ám az ezt követő négy évben – reklámokat, közreműködéseket leszámítva – mindössze egy szem dallal rukkolt elő, azzal is még 2016-ban. A hallgatásnak részben személyes, egészségügyi okai voltak: 2017 végén hat tumor távolítottak el a méhéből, és a hétfőn megjelent új interjújában – három éve először áll így a nyilvánosság elé – arról is beszélt, hogy a műtét és a felépülés mind testileg, mind érzelmileg megviselte, ami a Nicolas Jaar produceri közreműködésével az elmúlt három év során Londonban, New Yorkban és Los Angelesben felvett új LP hangvételét is befolyásolta.

MINDEN, AMIT TUDNI KELL FKA TWIGSRŐL

Mentálisan elég lehangoló állapotban voltam, és nem akartam kimászni belőle” – idézte fel twigs például a New York-i magányos időszakot, amikor eltávolodott a hozzá közel állóktól, egyáltalán nem kommunikált a barátaival vagy a Londonban élő rokonaival. A Magdalene című új lemezre tehát egyrészt a sebezhetőség lesz jellemző, másrészt „amikor igazán törékenynek tűnik, és mindjárt darabokra hull, olyan elképesztő dac és erő támad benne, amit az eddigi zenéimben nem lehetett tapasztalni”. A lemez egyben twigs szerint „minden egyes korábbi és eljövendő szeretőm története”, és ide vezethető vissza a címadás is, ami a bibliai Mária Magdolnára utal. A popsztár azért érzett rokonságot vele, mert az utókor „prostituálttá” degradálta, holott gyógyító volt, és nagy valószínűséggel Jézus legjobb barátja, bizalmasa. „Tök mindegy, milyen nagyszerű tetteket viszel véghez, néha olyan, mintha csak akkor értékelnének, ha egy férfihoz kapcsolod magad. Időnként én is ezt éreztem” – fűzte hozzá twigs. A lemezen vendégszerepel majd Future egy „sötét, szexi, boszorkányos trapdalban”, a Holy Terrainben, de egyelőre csak az extrém rúdtáncvideóval megspékelt Cellophane-t adták közre – vélhetőleg nemsokára jönnek még beharangozó dalok és klipek a jelenleg már az új anyagával is turnézó énekestől.

ez pedig a Cellophane forgatásának és próbafolyamatának kulisszái mögé vezető videó:

Címkék: fka twigs
https://recorder.blog.hu/2019/09/03/mi_koze_fka_twigsnek_maria_magdolnahoz
Mi köze FKA twigsnek Mária Magdolnához?
süti beállítások módosítása