Tegan And Sara ott ragadt a kilencvenes években

2019.08.28. 08:29, Gaines

teganklip.png

A kanadai Tegan And Sara ikertestvérpárduó szeptember végén új, kamaszos lemezzel jön ki, az első beharangozó klip állítása szerint a vonalas telefonra is durván rá lehet(ett) függni, nem csak a mobilra.

A Hey, I’m Just Like You című, szám szerint kilencedik Tegan And Sara sorlemez érdekes kísérlet, a duó ugyanis legkorábbi szerzeményeiket, 15 és 17 éves koruk között írt dalaikat dolgozták át és vették fel. Az eddig kiadatlan, szárnypróbálgató számok tehát egyrészt egy mínusz egyedik lemezt tesznek ki, másrészt azóta megtett zenei kalandozásaik is hatással vannak a hangszerelésre, lásd a poppunk gitárzene mögé csempészett finom elektronikát.

POP, CSAJOK, NYÁR: ODETT A LEGUTÓBBI TEGAN AND SARA ALBUMRÓL

Az első kislemezhez, az I’ll Be Back Somedayhez most Natalie Fält (Billie Eilish, Grimes) rendezett tarka klipet, mely vizuálisan is visszarepít minket a kilencvenes évek közepének divatjáig, használati tárgyaiig. A testvérpár farmerkabátban, susogós melegítőben, legalább ötféle színt egyszerre tartalmazó kollekcióban tűnik fel, és semmi más nem foglalkoztatja őket, csak a falra akasztott vonalas telefon, vagy azon lógnak, vagy ábrándozva-türelmetlenül várják, mikor csörren meg. „Meg akartuk ragadni, hogy a mobilunk állandóan megszakítja az életünket, és mániákusan megosztjuk a figyelmünket ezer dolog között” – írta a Tegan And Sara a videóról. A vonalas telefon a kütyüink csáberejét jelképezi, „a szorongást, miközben sms-re, telefonhívásra várunk, megnézzük, posztolt-e valaki valamit, mit csinálnak a barátaink, hányan lájkoltak minket.” A klipben ezen kívül tiszteletét teszi még jó néhány retrócucc, beleértve egy Walkmant, Nokia-telefont, és Polaroid-fotókat.

Címkék: klip tegan and sara
https://recorder.blog.hu/2019/08/28/tegan_and_sara_ott_ragadt_a_kilencvenes_evekben
Tegan And Sara ott ragadt a kilencvenes években
süti beállítások módosítása