A Tegan and Sara visszakamaszodik – az első dal az új albumról

2019.07.26. 14:55, Gaines

tegan.jpg

A kanadai ikerpár-duó szakítani látszik az elmúlt hat-hét év poposodásával, és ősszel megjelenő kilencedik stúdiólemezükön visszakanyarodnak indierocker gyökereikhez.

A Tegan and Sara szeptember 27-re időzíti a Hey, I’m Just Like You című kiadványt, amelyen tinédzserkorukban felvett, máig kiadatlan demófelvételeket ráznak gatyába és hangszerelnek újra. Az ötlet a szintén idén szeptemberben megjelenő, High School című önéletrajzi könyvük kutatómunkája során született, amikor is rábukkantak egy rakás régi kazettájukra. „Ez lesz az az album, amit kamaszként esélyünk sem lett volna elkészíteni, csupa olyan dallal, amit soha nem írhattunk volna meg felnőttként” – magyarázták a múltidézést.

A 12 számos lemezről egy dalt már meghallgathatunk, és ugyan a dús, letisztult stúdióhangzás rokonítható a 2012-es Heartthrobbal és a 2016-os Love You To Death lemezzel, az I’ll Be Back Someday valóban nem szintipop, sokkal inkább elektromosgitár-centrikus poppunk. Sara visszaemlékezése szerint a tizenhatodik születésnapjukra kaptak nagy nehezen kikönyörgött elektromos gitárt, és onnantól nem győzték kitépni egymás kezéből. „A kis erősítőt túlordítva, punkdalokat szerezve teszteltük a hangunkat, miközben a hüvelykujjunkkal téptük a húrokat.”

ODETT AJÁNLOTTA AZ OLVASÓINKNAK A LEGUTÓBBI TEGAN AND SARA-ALBUMOT

A Tegan and Sara legutóbbi kiadványa egyébként egy 2017-es feldolgozáslemez volt, a The Con X: Covers, melyen 2007-es albumuk (The Con) dalait adatták elő újra 17 előadóval, köztük Cindy Lauperrel, Mykki Blancóval, Sara Bareillesszel, a Chvrchesszel és Shamirral.

itt az animált szövegvideóval megtámogatott, fiatalos, lendületes, mégis kissé nosztalgikus melankóliával átitatott I’ll Be Back Someday:

albumborító:

tegan-and-sara-ill-be-back-someday-1563980070-640x640.jpeg

számlista:

01 Hold My Breath Until I Die
02 Hey, I’m Just Like You
03 I’ll Be Back Someday
04 Don’t Believe The Things They Tell You (They Lie)
05 Hello I’m Right Here
06 I Don’t Owe You Anything
07 I Know I’m Not The Only One
08 Please Help Me
09 Keep Them Close Cause They Will Fuck You Too
10 We Don’t Have Fun When We’re Together Anymore
11 You Go Away And I Don’t Mind
12 All I Have To Give The World Is Me

Címkék: tegan and sara
https://recorder.blog.hu/2019/07/26/a_tegan_and_sara_visszakamaszodik_az_elso_dal_az_uj_albumrol
A Tegan and Sara visszakamaszodik – az első dal az új albumról
süti beállítások módosítása