Dalpremier! The Anahit feat. anatu: What Are We

2019.08.23. 15:15, Gaines

csanyi.jpg

Az elektronikus r&b-s/elektropopos zenét játszó The Anahit tavasszal mutatta be nálunk sötét témákat boncolgató, izgalmas hangzásvilágú második nagylemezét, most pedig a brit anatuval készítettek egy vadiúj, borongós-merengős hangulatú dalt. Premier!

The Anahit a frontember, Csányi Rita szólóprojektjeként indult 2017-ben, még abban az évben jelent meg az In The Dark című albuma, mely egy londoni zeneiskola vizsgaprojektjét képezte. Ezen a lemezen már közreműködött Havasi-Hollanda György gitáros, aki jelenleg is tagja a zenekarnak; a második album, az Addicted már négy fősre bővült zenekarral született meg. A dalok élő verziói először a Keret blog tehetségkutatóján, a Kikeltetőn szólaltak meg (mi is akkor figyeltünk fel a zenekarra), azóta felléptek már a Sziget Fesztiválon, a Tilos Maraton Dürer Napján, illetve idén nyáron a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, ahol elnyerték a szakmai zsűri első helyezését.

THE ANAHIT AJÁNLOTTA BEYONCÉ ÉS JAY-Z KÖZÖS LEMEZÉT

Új dalukat a brit Matthew Daviesszel közösen készítették, aki anatu név alatt párhuzamosan szerez zenéket elektronikus r&b és lo-fi indie folk műfajokban, egyben az Azedia duó egyik tagja. A közös szerzemény létrejöttéről Csányi mesélt a Recordernek: „A What Are We egy jamen született, amikor Anatuval találkoztam a Lámpásban. The Anahittől szokatlan módon egy szerelmes dalt írtunk, természetesen érezhető benne egy keserédes melankolikus nosztalgia. Hihetetlenül nagy megtiszteltetés ez a kollaboráció, hiszen Anatu egy rendkívül tehetséges brit zeneszerző és producer. A közös munka nagyon gördülékenyen zajlott, ezért szeptemberben is előrukkolunk egy új dallal.”


a zenekar október 18-án az Instant színpadán lép fel, Facebook-esemény

 
és akkor halljuk az új közös szerzeményt, a What Are We-t:

a dal elérhető - streamelhető és megvásárolható - minden fontosabb szolgáltatónál

fotó: Gábriel András

The Anahit Facebook-oldala

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_39.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2019/08/23/dalpremier_the_anahit_feat_anatu_what_are_we
Dalpremier! The Anahit feat. anatu: What Are We
süti beállítások módosítása