A hétvégi lövöldözések ihlették Lana Del Rey új számát

2019.08.07. 12:36, Gaines

lana-del-rey-american-flag.jpg

Lana Del Rey már javában készül új lemezének az augusztus 30-ai megjelenésére, ám az elmúlt hétvégén Amerikában elkövetett két tömegmészárlás új dal megírására sarkallta.

A Looking For America a tragédiák hatására, mintegy két nap leforgása alatt született, az énekesnő nem sokkal a feljátszása után közzé is tette egy Instagram-bejegyzésben. „Tudom, hogy nem vagyok politikus, nem is próbálok úgy viselkedni, mintha az lennék, szóval elnézést, hogy véleményem van… de a sok mészárlás és az elmúlt napokban egymást követő lövöldözések fényében, amelyek zsigerileg megráztak, mindenképp szerettem volna kitenni ezt a videót, amit a hangmérnökünk, Laura húsz perce rögzített” – írta a poszt szövegében.

A dal lecsupaszított hangzásvilágú, mindössze Jack Antonoff, az új lemez producere gitározik rajta, Lana Del Rey pedig énekel és háttérvokálozik. „Még mindig keresem a saját Amerikámat / Ahol nincsenek fegyverek, és szabadon loboghat a zászló” – énekli a szám refrénjében. A texasi El Pasóban és az ohiói Daytonban alig egy nap különbséggel történt lövöldözés, a tömeggyilkosságok harmincegy halálos áldozatot követeltek.

LANA DEL REY-PORTRÉNK MÉG 2012-BŐL

A Looking For America nem fog szerepelni Lana Del Rey augusztus 30-án megjelenő új lemezén, a Norman Fucking Rockwellen. A tizennégy számos albumról több előfutár is napvilágra került, köztük a tízperces Venice Bitch, a Mariners Apartment Complex, és a Sublime Doin’ Time című dalának feldolgozása. A hatodik sorlemez borítóját az énekesnő húga, Chuck Grant készítette, és Del Rey Jack Nicholson unokájával pózol rajta egy hajón. Nemrég őszi-téli turnédátumokat is bejelentettek, a legközelebbi állomás Berlinben lesz (2020. március 2.).


az új lemez előzetese:

az új lemez borítója és számlistája:

lana-del-rey-norman-fucking-rockwell.jpeg

01. Norman Fucking Rockwell
02. Mariners Apartment Complex
03. Venice Bitch
04. Fuck It I Love You
05. Doin’ Time
06. Love Song
07. Cinnamon Girl
08. How to Disappear
09. California
10. The Next Best American Record
11. The Greatest
12. Bartender
13. Happiness in a Butterfly
14. Hope is a Dangerous Thing For a Woman Like Me to Have – But I Have It

Címkék: lana del rey
https://recorder.blog.hu/2019/08/07/a_hetvegi_lovoldozesek_ihlettek_lana_del_rey_uj_szamat
A hétvégi lövöldözések ihlették Lana Del Rey új számát
süti beállítások módosítása