Shaggy rákká változik egy Disney-musical kedvéért

2019.08.06. 14:29, Gaines

shaggy_crab.jpg

A rapper sellőre cseréli le Stinget. De vajon mondja-e majd valamire, hogy „nem én voltam”?

Egy hónapja, amikor bejelentették, hogy a Disney tervezett élőszereplős A kis hableány-remake-jének címszerepét egy afro-amerikai lány, Halle Bailey fogja játszani, az internet bizonyos szegleteiben kórusban sírtak fel azok az emberek, akik az éjszaka közepén verejtékben úszva riadnak fel PC-terrort kiáltva, és ki vannak akadva, hogy erőszakot tettek a gyerekkorukon, meg hogy egy félig ember, félig hal lénynél csak az az autentikus, ha fehér a bőre és vörös a haja. (A film további szereplői: Melissa McCarthy, Jacob Tremblay és Awkwafina.)

Nos, a háborgók most megint háboroghatnak egy sort, az ABC ugyanis berendelt egy tévés élő musicalfeldolgozást is Hans Christian Andersen (vagyis jelen esetben inkább a Ron Clements-John Musker-Alan Menken csapat) meséjéből, melynek főbb szerepeit színesbőrű színészek/énekesek alakítják majd. Arielt az az Auli’i Carvalho, aki a Moana címszerepének hangját szolgáltatta; a gonosz Ursulát Queen Latifah; a komikus rákot, Sebastiant pedig a bombasztikus Shaggy, aki az utóbbi időben Sting turnépartnereként tündökölhetett többek között Budapesten is. A közönség előtt, élőben előadott és közvetített produkciót november ötödikén tűzi a Disney tulajdonában lévő csatorna a műsorára, és nem titkolt szándékuk, hogy az egy héttel később induló Disney Plus streaming oldalt népszerűsítsék és vezessék fel a tévés különkiadással.

A DISNEY-MESÉK BETÉTDALAIT ITT VESÉZTÜK KI ALAPOSABBAN

Az élő musicalközvetítések az elmúlt években tértek vissza az amerikai tévéképernyőkre; már 2013-ban bemutatták egy klasszikus feldolgozását, A muzsika hangját az American Idol-győztes Carrie Underwood főszereplésével, de igazán a 2016 januárjában közvetített Grease Live! – benne Vanessa Hudgensszel és Carly Rae Jepsennel – magas nézettsége (12 millió ember) és kritikai sikere miatt kaptak vérszemet a tévés producerek. Arról nem beszélve, hogy a hagyományos csatornák élő produkciókkal (legyen az sport vagy tehetségkutató zenei tévéműsor) tudnák leginkább olyan nézettséget elérni, amivel bevonzhatják a hirdetőket. A közelmúltbeli próbálkozások vegyes eredményeket hoztak: a Jézus Krisztus Szupersztár élő verziója John Legenddel és Alice Cooperrel Emmy-díjat nyert, a Rent egyik főszereplője viszont balesetet szenvedett a közvetítés előtt, ezért helyette az egyik főpróbát vetítették le. A Hair idén tavaszra betervezett feldolgozását pedig végül mégis elvetették az NBC fejesei.

KARIBI HATÁSOK A POPZENÉBEN

ezt a calypso-reggae beütésű betétdalt mindenesetre ősszel elénekelheti majd Shaggy, angolul persze:

https://recorder.blog.hu/2019/08/06/shaggy_rakka_valtozik_egy_disney-musical_kedveert
Shaggy rákká változik egy Disney-musical kedvéért
süti beállítások módosítása