A Stranger Things sztárja zenésznek sem utolsó

2019.07.24. 15:00, Gaines

djo.jpg

Joe Keery a Netflix nagy sikerű nosztalgia-horrorsorozatának eddigi három évada alatt pökhendi tinédzserből az egyik legszerethetőbb fiatal felnőtté érlelte felturpírozott hajú karakterét. A színészkedés mellett évek óta zenél is, új szólóprojektjének első kislemeze alapján igencsak remekül.

Keery – aki Steve Harrington alakítja a Stranger Thingsben, a valóságban pedig 27 éves – 2014-ben alapított Chicagóban egy pszichedelikus rockzenét játszó együttest Post Animal néven; a csapat 2015-ben Post Animal Perform the Most Curious Water Activities címmel jelentetett meg EP-t, majd 2018-ban stúdióalbumot is (When I Think of You in a Castle). Kerry a stúdiófelvételeken még szerepelt, ám nem sokkal a debütlemez megjelenése előtt kiszállt a zenekarból, mert a turnézást időben nem tudta volna összeegyeztetni a sorozattal kapcsolatos kötelezettségeivel. Korábban Cool Cool Cool név alatt próbálkozott szólóban, most viszont keresztnevét kicsavarva, Djo elnevezésű projektjében hozott ki egy hivatalos dalt. A Roddy kifejezetten profi psych-pop szerzemény, a sorozatba elférne betétdalnak, de önállóan hallgatva is sokszínű, változatos a zenei hangzásvilága, izgalmas vokálötletekkel.

Nem Keery az egyetlen színész amúgy a Stranger Things gárdájából, aki zenei pályán is mozog, Finn Wolfhard 2017 óta énekel-ritmusgitározik a vancouveri Calpurnia indie-garázsrock zenekarban, például így; Gaten Matarazzo július elején tett közzé egy grunge-os és egy poposabb dalt Work In Progress nevű kollektívájával; Charlie Heaton pedig a Comanechi nevű noise rock-zenekarban nyomta a 2010-es évek első felében.

Íme tehát Steve, azaz Joe Keery, azaz Djo első kislemeze:

https://recorder.blog.hu/2019/07/24/a_stranger_things_sztarja_zenesznek_sem_utolso
A Stranger Things sztárja zenésznek sem utolsó
süti beállítások módosítása