Szamurájos animét készített a Grammy-díjas countrysztár

2019.07.22. 11:21, Gaines

sturgill_1.jpg

Sturgill Simpson karrierjére nem mondhatjuk, hogy kiszámítható pályán mozog. Már a country/americana műfaján belül is sikeresen feszegette a határokat, a hétvégi Comic-Conon pedig bejelentette, hogy ősszel megjelenő új albumához anime kísérőfilm is társul majd.

Az énekes-dalszerző eddig három nagylemezt adott ki, amelyeken a 70-es évek country-hangzásától egyre pszichedelikusabb irányba mozdult el. 2016-os, A Sailor’s Guide To Earth című albumán például Sharon Jones retro funk/soul kísérőzenekarának fúvósszekciójával vett fel matrózdalokat, valamint a Nirvana In Bloomjának saját szája ízére szabott feldolgozását. A lemez meglepetéssikert aratott a Grammy-díjátadón. Az egy dolog, hogy bezsebelte a legjobb countryalbumnak járó díjat – holott ezek a számok nem a műfaj hagyományos képviselői, a klasszikus countryrádiók mainstream kínálatából például eléggé kilógnának –, de jelölték az év albuma kategóriában is, amelyben Adele 25, Beyoncé Lemonade, Justin Bieber Purpose és Drake Views című lemezeivel versenyezett.

ÍGY LESZ HARAPÓS NIRVANA-DALBÓL BORONGÓS COUNTRY-BALLADA

Simpson azóta főképp turnézással volt elfoglalva, idén viszont kiadott egy új számot, Jim Jarmusch zombivígjátéka, a The Dead Don’t Die azonos című betétdalát, amit a szereplők legalább húszszor meghallgatnak a filmben. Aki viszont hasonlóan régivágású countryra számít majd Simpson új lemezén is, annak valószínűleg csalódnia kell, elmondása szerint ugyanis az eddigi legpszichedelikusabb, legsúlyosabb anyagával fog előrukkolni idén ősszel. „Előzetes prekoncepciók nélkül vonultunk be a stúdióba, és egy rendkívül szutykos, fülledt rock’n’roll lemez lett az eredménye” – mesélte. A lemezbe egyelőre nem tudunk belehallgatni, nem tettek még közzé róla beharangozó dalt, ellenben Simpson izgalmas módját választotta az újra divatos „legyen hosszabb klip/kísérőfilm is a lemezünk mellé” megjelenésnek. A Netflixen ugyanis animével fogja megspékelni az albumot, amelynek ő írta az alapsztoriját, és minden egyes dalhoz külön epizód társul majd. A Sound & Fury című antológiát Mizuszaki Junpei írta és rendezte (Batman Ninja), a szereplők dizájnját az Afro Samurai manga szerzője, Okazaki Takasi tervezte meg, és közreműködtek még a projektben az Akira vagy az Animátrix animátorai is.

A produkcióhoz kijött egy feszesre vágott előzetes, melyben bepillantást nyerhetünk a „futurisztikus, disztopikus, posztapokaliptikus szamurájfilmbe”, még countryaláfestés nélkül:

ez pedig a filmes betétdal, amit Adam Driver és Bill Murray hallgat zombiaprítás közben: 

https://recorder.blog.hu/2019/07/22/szamurajos_animet_keszitett_a_grammy-dijas_countrysztar
Szamurájos animét készített a Grammy-díjas countrysztár
süti beállítások módosítása