Az oroszlánkirály sztárgárdája nemcsak a klasszikus dalokat adja elő

2019.07.17. 12:40, Gaines

beyonce_lionking.jpg

Holnap mutatják be a magyar mozikban Az oroszlánkirály új, fotorealisztikus CGI-jal megálmodott feldolgozását, melynek főszereplőit Donald Glover, azaz Childish Gambino, valamint Beyoncé, azaz Beyoncé alakítják. A hivatalos filmzenealbum mellett egy másik, az énekesnő által összeállított lemezt is kiadnak a film által ihletett számokkal.

A The Lion King: The Gift címet viselő kiadvány producere tehát Beyoncé, ennek megfelelően ismerős nevek köszönnek vissza a frissen közzétett számlista előadói között. Értelemszerűen ott van rajta Childish Gambino, aki Beyoncéval és Jay-Z-vel ad elő egy Mood 4 Eva című dalt; nem hiányozhat Kendrick Lamar sem, aki maga is belekóstolt már a Disney-filmekhez készített lemezek világába a Fekete párduc kísérőalbumával; de vendégszerepel Pharrell, valamint Beyoncé lánya, Blue Ivy is. A fiatalabb, feltörekvő nemzedékből Jessie Reyez és a hiperrövid lemezzel, egyperces dalokkal dolgozó Tierra Whack képviselteti magát. Végezetül nemcsak afro-amerikai, hanem afrikai sztárok is feltűnnek a lemezen, ha már a film Afrikában játszódik: Tekno, Yemi Alade, Mr. Eazi, Burna Boy, Salatiel, Wizkid, Tiwa Savage, Shatta Wale, Busiswa és Moonchild Sanelly vendégeskedik.

A RÖVID LEMEZEK ÉVADA - TIERRA WHACK ÉS TÁRSAI

A dalcímek között akadnak az eredeti Elton John-Tim Rice szerzeményekre való utalások – Find Your Way Back (Circle Of Life) –, valamint a film gonosztevőjének neve – Scar –, de a híres dalok, a Hakuna Matata vagy a Can You Feel The Love Tonight a filmzenealbumra kerülnek fel. Cserébe enenk a lemeznek a zárószáma a Spirit, Beyoncé új, ehhez a filmhez szerzett betétdala, amivel minden bizonnyal találkozhatunk majd a jövő évi Oscar-gálán. A lemez holnap jelenik meg, a Spirit klipjét azonban már most meg lehet tekinteni, mutatjuk.

ELTON JOHN ELSŐ KELET-EURÓPAI TURNÉJÁRÓL ÉS MAGYAR KONCERTJÉRŐL ITT ÍRTUNK

íme a companion lemez borítója:

the-lion-king-the-gift.jpeg 

és a számlista:

01 Beyoncé – “Bigger”
02 Beyoncé – “Find Your Way Back (Circle Of Life)”
03 Tekno, Yemi Alade, & Mr. Eazi – “Don’t Jealous Me”
04 Burna Boy – “Ja Ara E”
05 Beyoncé & Kendrick Lamar – “The Nile”
06 Beyoncé, Jay-Z, & Childish Gambino – “Mood 4 Eva”
07 Salatiel, Pharrell, & Beyoncé – “Water”
08 Blue Ivy Carter, St. Jhn, Wizkid, & Beyoncé – “Brown Skin Girl”
09 Tiwa Savage & Mr. Eazi – “Keys To The Kingdom”
10 Beyoncé – “Otherside”
11 Beyoncé & Shatta Wale – “Already”
12 Tierra Whack, Beyoncé, Busiswa, Yemi Alade, & Moonchild Sanelly – “My Power”
13 070 Shake & Jessie Reyez – “Scar”
14 Beyoncé – “Spirit”

https://recorder.blog.hu/2019/07/17/az_oroszlankiraly_sztargardaja_nemcsak_a_klasszikus_dalokat_adja_elo
Az oroszlánkirály sztárgárdája nemcsak a klasszikus dalokat adja elő
süti beállítások módosítása