Kamasi Washington csak egy számot játszott bécsi koncertjén az apját ért támadás miatt

2019.07.10. 15:33, Gaines

kamasirickey.jpg

Az amerikai jazznagyágyú európai turnéja osztrák állomásán azért játszott a tervezettnél jóval kevesebb, mindösszesen egyetlen számot, mert a színpadra lépést megelőzően egy biztonsági őr fizikai összetűzésbe keveredett az édesapjával.

Kamasi Washington apja, Rickey Washington maga is zenész, jazzszaxofonos, és a fiát kísérő zenekar tagja. Összeszólalkozott a bécsi Arena egyik biztonságijával, majd rövid szóváltást követően tettlegességig fajult a dolog. Amikor Kamasi Washington kérdőre vonta a biztonsági őrt, elmondása szerint az a képébe röhögött, és közölte, azért bánt így Rickey-vel, mert seggfejként viselkedett. Az előadó mindezt a közönségnek mesélte el a késve megkezdett és rövidre szabott koncert legelején magyarázatképpen. „Nem bánhatnak így az apámmal. Elmegyünk” – mondta Kamasi a színpadon, és csak a Truth című szerzeményt játszotta el a 2017-es Harmony Of Difference EP-ről, mielőtt tiltakozásul zenekarával együtt levonult a színpadról.

KAMASI WASHINGTON TAVALYI NAGYLEMEZÉÉRT ÍGY RAJONGTUNK

A helyszín képviselői hosszú, német nyelvű Facebook-bejegyzést tettek közzé az esetről, ebben olyan részletekbe is belemennek, miszerint Washington apja „stupid punk ass bitch”-nek nevezte a biztonságit (szabad fordításban mondjuk: „te ostoba szarházi pöcs”), és az egész incidens azért alakult ki, mert nem volt nála a belépésre feljogosító karszalag vagy badge. A szervezők elnézést kértek a közönségtől, teljesen visszatérítik a jegyárat, az este készpénzforgalmát pedig jótékonysági szervezetnek ajánlják fel.

Kamasi magyarázatát dobosa, Tony Austin videón is rögzítette, mutatjuk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Today was a tough day. As we were entering our show at #arenawien one of the security guards assaulted Kamasi’s father, @rickeywashington . When Kamasi calmly asked for and explanation from the security guard and his superior, they laughed in his face and told Kamasi that is father was acting like and asshole ��‍♂️ It took everything in me to not respond to this level of hate with hate in return. Instead Kamasi kindly got on stage, explained to the audience what happened. We played and gave all our love to our audience for one song and left the venue as a united squad. That was not cool @arenawien, Vienna Austria. #westcoastgetdown #fuckracism @kamasiwashington #unitedwestand

Tony Austin (@tonyaustindrums) által megosztott bejegyzés,

https://recorder.blog.hu/2019/07/10/kamasi_washington_csak_egy_szamot_jatszott_becsi_koncertjen_az_apjat_ert_tamadas_miatt
Kamasi Washington csak egy számot játszott bécsi koncertjén az apját ért támadás miatt
süti beállítások módosítása