Irány a Szabadság híd! Ingyenes zenei minifesztivál július első hétvégéjén

2019.07.05. 11:00, Gaines

szabihid_1.jpg

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb szabadtéri kezdeményezése a Szabadság híd gyalogos birtokba vétele, immár menetrendszerűen minden nyáron lezárják néhány hétvége erejéig a hidat a forgalom elől. Az ötödik évadát záró Hangfoglaló Program július hatodikán a hazai könnyűzene sokszínűségét ünneplő, remek magyar előadókat felvonultató rendezvénnyel, a Hangfoglaló Szabihíd Minifesztivállal teszi még ellenállhatatlanabbá ezt a fővárosi helyszínt.

A Szabihíd szervezőinek alapgondolatához illeszkedő rendezvényen olyan előadók lépnek fel, amelyek eddigi pályájuk során a támogatási rendszer valamelyik pontján már csatlakoztak a hazai könnyűzene ösztönzésén és népszerűsítésén dolgozó Hangfoglaló Programhoz, vagy éppen jelenleg is támogatottak. Vannak köztük az induló előadói pályázaton, a nemzetközi piacra lépést segítő pályázaton, és az előzenekari programban szereplő produkciók is. A délután 14:00-tól kezdődő minifesztiválon koncertezik az idei évad induló előadói közül a progresszív dancerockot játszó KASSANDRA, az indierockerkedő DLRM, Hegyi Dóri énekes-dalszerző projektje, az OHNODY, az Index dalversenyének köszönhetően ismertté vált Néhai Bárány; a Waves Vienna és a Primavera showcase-fesztiváljait is megjárt Belau, valamint az egyik legnépszerűbb hazai koncertzenekar, a Dope Calypso. A koncertek után silent disco zárja az estét, Linczényi Márkó DJ szettjét élvezhetjük majd a fülhallgatókon.

szabihid2_1.png

A zenés programokon túl a Hangfoglaló Program munkatársai egész nap információs standdal várják az informálódni, beszélgetni, játszani vágyókat. A 2017 októberétől Hangfoglaló Program néven működő könnyűzenei támogató rendszer 2014-ben Cseh Tamás Program néven, a Nemzeti Kulturális Alap keretein belül indult el. Támogatási struktúrája lehetőséget biztosít színvonalas hazai produkciók fellépési lehetőségeinek kiszélesítésére, magyar zenekarok belföldi és külföldi népszerűsítésének elősegítésére, könnyűzenei életpályamodell felvázolására. A Szabihíd a Valyo – Város és Folyó Egyesület projektje, ami a köztereinkben rejlő lehetőséget mutatja meg; olyan ingyenes kulturális rendezvény, amely lehetőséget ad a Szabadság híd gyalogos használatára, közelebb hozza az embereket a városi terekhez, a városhoz, a folyóhoz. A Valyo 2011 óta foglalkozik a budapesti Duna-partok felértékelésével.

A július 6-án esedékes Hangfoglaló Szabihíd Minifesztivál részletes programja a rendezvény Facebook-eseményében olvasható. A fesztivál nyitott és ingyenes.

lássunk egy-egy ízelítőt a fellépőktől:

https://recorder.blog.hu/2019/07/05/irany_a_szabadsag-hid_ingyenes_zenei_minifesztival_julius_elso_hetvegejen
Irány a Szabadság híd! Ingyenes zenei minifesztivál július első hétvégéjén
süti beállítások módosítása