Magyarradar és dalpremier! Innerverse: RE

2019.06.27. 09:00, coffinshaker

dsc00093-min.jpg

A fővárosi poszt-rockos/metálos, sokszor szinte már djentes Innerverse saját bevallása szerint "izgalmas, elektronikával megspékelt instrumentális zenét" készít, albumok helyett pedig a trió számokban gondolkodik. A legújabbat pedig nálunk mutatják be, aminek apropóján a Magyarradar kérdéseinkre is válaszoltak.

Megalakulás éve: 2018.

Honnan: Budapest - Soroksár.

Tagok: Mihalovits Levente (gitár, sampler), Tóth Zoltán (basszusgitár), Kelemen Ádám (dob)

Stílus: poszt-rock-metál

Hatások: Widek, TesseracT, Subscribe, Deftones, Tycho, If These Trees Could Talk, God Is An Astronaut, We Lost The Sea, Cloudkicker.

Kiadó(k): -

Történet: Nagyjából egy éve kezdtünk el dolgozni közösen az első dalokon, melyek alapjait javarészt a korábban megírt, azelőtt felhasználatlan témáink alkották. Az első próbák során fejjel ugrottunk az ismeretlenbe, magunk se tudtuk mi lesz a végeredmény, milyen stílust fogunk képviselni, a zene szeretete és néhány rongyosra hallgatott lemez volt a kiindulási pont. Körülbelül 2018 nyarára kristályosodott ki a pontos irány: egy instrumentális, leginkább a post-rock vonalat követő, de metal és elektronikus elemeket is felhasználó trio megalkotása. A kísérletezés 2019 elejére ért be, februárban kiadtuk az első számunkat, a Tempus-t, de ezzel egyidőben már a soron következő, az itt debütáló Re felvételein is dolgoztunk.

dsc09963-min.jpg

Megjelenések: Tempus (kislemez), RE (kislemez)

Küldetés: Izgalmas, elektronikával megspékelt instumentális zene készítése, többé-kevésbé a trió keretén belül még eljátszható mennyiségű hangszerrel és sávval (a szintetizátor nem számít). Általában ez sikerül is, minden másra ott a… sampler. A trió felálláshoz való ragaszkodásnak nagyrészt praktikussági okai vannak, három emberrel még könnyebben lehet szervezni, de néggyel már beköszönt az apokalipszis.

Jövőkép: A jövőben is számonként szeretnénk kiadni új anyagokat, klasszikus értelemben vett album felvételén nem gondolkozunk, legfeljebb pár számos EP-k jöhetnek szóba. A stúdiózáson kívül persze folyamatosan próbálunk is, dolgozunk az új témákon, illetve a koncertprogramon. Végezetül, a terveink között szerepel egy komolyabb, kisfilm jellegű klip felvétele is, de ez még kicsit messzebb van.

Mellékprojektek: Főleg a zenekarra koncentrálunk. Ádám a Noamuthenben is dobol, emellett mindenkinek megvan a maga szólóprojektje.

Szexepil: Olyan kemények vagyunk, hogy bármelyik két szám között be tudunk nyomni egy chips plusz energiaital kombót.

Legnagyobb elismerés, eredmény: Még nem gyújtották ránk a próbatermet. Még…


lássuk tehát az új dalt:

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_31.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2019/06/27/magyarradar_es_dalpremier_innerverse_re
Magyarradar és dalpremier! Innerverse: RE
süti beállítások módosítása