Klippremier! Platon Karataev: Atoms

2019.06.27. 11:00, Gaines

platon.png

A hazai indiefolk-színtér egyik kiváló magyar formációja, a Platon Karataev még 2016 őszén mutatkozott be nálunk a Magyarradarban, de olvasóink láthattak már tőlük liftezős klipet, és hallhattak pár részletet a 2017-es debütalbumról. Idén októberben várható a zenekar második lemeze, melynek címadó dala a hozzá készült zuhanós-lebegős klippel a Recorderen debütál. Premier!

Az Atoms a második single a lemezről, és az első, Ocean című számhoz is készült videó, abban ifj. Vidnyánszky Attila vezényelt a szabadban a semminek, vagy fekete háttér előtt. A brit és amerikai indie-alt-folk előadók (például a Mumford & Sons) mellett a The Tallest Man On Earth vagy az Of Monsters And Men számainak megszólalásához is közel álló Atoms videója ugyancsak fekete, absztrakt háttér előtt játszódik, és emberi arcok, testek a főszereplői. A rendező, Dobos Emőke így mesélt a klipről: „A dalban és a lemezen is ismétlődő téma a magány, az űr, az elveszettség, a végtelenség. Ezeket egy egyszerű, de markáns elemmel igyekeztem összefoglalni, így jött az egész zuhanós-lebegős ötlet. Mint az előző klipnél, úgy ebben a videóban is fontosnak éreztem használni a fekete teret, a „semmit", ami a lemezhez tartozó arculatnak egy visszatérő vizuális motívuma.” A zenekar egyik alapítója, Balla Gergely még hozzátette a dalról, illetve a készülő albumról: „Az új lemez dalainak visszatérő motívumai a magány, a didergés és a zsibbadás. Ezek mind megtalálhatók az Atoms című dalban, többek között ezért is ez a szám adja a lemez címét, mely egyben utal arra is, hogy az összes dal külön-külön is egy-egy didergő atom.

A PLATON KARATAEV SPOTIFY-PLAYLISTJÉT ITT ÉRHETITEK EL

 

a zenekarral ma este a VOLT Fesztiválon lehet találkozni, míg június 29-én titkos fővárosi helyszínen tartanak koncertet Edie Bensszel és a The Anahittal


most pedig lássuk a magányos, didergő, de talán mégsem teljesen elveszett embereket az Atoms klipjében:

a zenekar Facebook-oldala

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_32.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/06/27/klippremier_platon_karataev_atoms
Klippremier! Platon Karataev: Atoms
süti beállítások módosítása