A YouTube gyönyörűen kipofozott száz klasszikus videoklipet

2019.06.20. 09:55, Gaines

sabotage_remastered_1.png

És ez még csak a kezdet. Már most nem kell vacak VHS-es kép- és hangminőséggel beérnünk Tom Petty, Lionel Richie és a Beastie Boys legendás videóinál.

A YouTube és a Universal Music Group új közös projektjében arra vállalkozik, hogy több mint ezer híres klipet újít fel az elmúlt évtizedekből HD-minőségben, újramaszterelve a hangot. A tervek szerint 2020-ig készülnének el mind az ezer videóval, addig rendszeres időközönként teszik majd fel az újabb és újabb adagokat. Nyitásnak június 19-én kapásból megjelentettek száz feltuningolt klipet; szerepel köztük a Beastie Boys rengeteget másolt, retro-zsarusorozatos klipje Spike Jonze-tól (Sabotage), a Boyz II Mentől az End Of The Road, Janet Jackson When I Think Of You-ja, a The Killerstől a Mr. Brightside, vagy épp Lady Gagától a Bad Romance. Billy Idoltól pedig egyszerre hat (!) videót újítottak fel.

A száz HD-videót – amelyek a klipek régi változatainak URL-jét, lájkjait és megtekintéseit megtartották – nem gyűjtötték ki külön oldalra, a leírásukban szerepel a #Remastered hashtag és a Remastered in HD! kitétel. (A hashtagre rá lehet keresni, de ki fog dobni sok minden mást is.) „A nagyszerű zenés videoklipek olyan műalkotások, amik nemzedékeken át továbbviszik a kulturális hatásokat” – olvasható a YouTube bejelentő blogbejegyzésében. – „És a múzeumokban kiállított, felbecsülhetetlen értékű festményekhez és szobrokhoz hasonlóan időnként ápolni kell.”

Lássunk is még néhány videót a fent említetteken kívül, akár a legnagyobb monitorunkon:

Címkék: youtube klip remastered
https://recorder.blog.hu/2019/06/20/a_youtube_gyonyoruen_kipofozott_szaz_klasszikus_videoklipet
A YouTube gyönyörűen kipofozott száz klasszikus videoklipet
süti beállítások módosítása