Albumpremier! ICR: Entrøpia

2019.06.07. 13:00, Gaines

entropia_2.png

ICR, azaz Gál Zoltán pályáját több mint öt éve kísérjük figyelemmel. Ő avatatta fel Profül rovatunkat, járt nálunk drum and bass anyaggal, majd miután átnyergelt a techno, house és bass music műfajaira, két évvel ezelőtt bemutattuk EP-jét és klipjét is. Most Entrøpia  címmel jelentet meg új, még kísérletezőbb és személyesebb nagylemezt egy nehéz időszak után, ami nálunk hallgatható meg először.

entropia_1.pngICR így avatta be a Recordert a 7+3 számos lemez születésének körülményeibe: „Ez már a nyolcadik albumom és a legkülönlegesebb mind közül, egy személyes zenei lezárása az utóbbi néhány év nehézségeinek. Az Entrøpia az élet és a kapcsolatok törékenységéről is szól, a rendezettségből a rendezetlenbe tartó folyamatokról, legyen az egy szakítás, vagy sejtszinten történő bomlás, így egyszerre szól a leukémia sikeres leküzdéséről és egy hálával, szeretettel teli, de nehéz búcsúról. Sajátos, terápiaszerű, intim albummal akartam ezt az időszakot lezárni, így olyan rendhagyó, saját mintákat sem féltem felhasználni, mint a kemoadagoló fura zöreje, egy kacaj és rögtönzött (de keserű új értelmet nyerő) elszólásom egy nyaralós videóból, vagy az album vizuális megjelenését (öcsém munkája) sokban inspiráló túrázásaim néhány madárhangja. Félelmetes, megterhelő de felemelő utazás volt, melynek eredménye remélem a háttérinfók nélkül is izgalmas hallgatnivaló mindenkinek, aki nem fél kilépni zenei komfortzónájából.”

ICR a Facebookon itt található meg, az új lemez kazettán és digitális formátumban is meg lehet vásárolni. A lemezborító Gál László munkája. Alább pedig meghallgatható a teljes album:

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_26.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2019/06/07/albumpremier_icr_entr_pia
Albumpremier! ICR: Entrøpia
süti beállítások módosítása