Amerikába megy a Primavera

2019.06.03. 10:49, Gaines

primaverala.jpg

A kedvenc barcelonai csúcsfesztiválunk átkel az óceánon, és jövőre már Los Angelesben is jelen lesznek – írta meg a Variety.

A Primavera Sound lassan két évtizede minden évben Barcelonába csábítja a zenerajongókat, és múlt héten újabb évadot pipálhatott ki. Most terjeszkedni készül, és európai kis testvére, a portói Primavera mellett tengerentúli taggal gyarapítja a Primavera-családot: a tervek szerint 2020 szeptemberében kétnapos fesztivált rendeznek a Los Angeles-i Állami Történelmi Parkban.

ÓRIÁSBESZÁMOLÓNK A 2017-ES PRIMAVERA SOUNDRÓL

„Már évek óta fontolgatjuk, hogy Los Angelesben is megvessük a lábunkat, és a fesztivál huszadik évfordulója tökéletes időzítésnek tűnt a döntés meghozatalához” – nyilatkozta Gabi Ruiz, a Primavera egyik fesztiváligazgatója. – „Célunk, hogy elvigyük a Primavera Sound szellemiségét és hangulatát hasonló atmoszférájú városokba, amelyek kreatívak, színpompásak és szívesen látnak mindenkit.” A Primaver Sound Los Angelest a Live Nationnel együttműködésben tartják meg; a line-upot a következő hónapkban fogják bejelenteni, és a szervezők ígérete szerint fellépnek majd „a klasszikusok, napjaink ikonjai, és a jövő művészei ezen az elképesztő zenei hétvégén, ami nem ismer majd stílusbeli határokat, ellenben elkötelezi magát a nemek közti egyenlőség mellett”. Jegyeket a PSLA honlapján lehet majd beszerezni, hátha vannak Amerikában élő olvasóink, vagy olyan fanatikusok, akik Los Angeles-ig is elmennének a Primavera-feelingért.

ÉLET- ÉS KONCERTKÉPEK: ARCADE FIRE, BON IVER, GRACE JONES ÉS SOKAN MÁSOK A 2017-ES PRIMAVERA SOUNDON

A tizenkilencedik Primavera Sound múlt hét szombaton, június elsején zárult le, a headlinerek között ott volt Solange, Erykah Badu, Carly Rae Jepsen, Janelle Monáe és a Tame Impala. A jövő évi, jubileumi kiadásról annyit már előre lehet tudni, hogy újra összeáll a Pavement – 2010-es reuniójuk óta először –, méghozzá csak és kizárólag a barcelonai és portói Primavera erejéig.

https://recorder.blog.hu/2019/06/03/amerikaba_megy_a_primavera
Amerikába megy a Primavera
süti beállítások módosítása