Kosheen vagy Boban Markovic? Dresch Mihály vagy Kern András? Sebestyén Márta vagy Rohmann Ditta? Dés László vagy Dés András? – A Művészetek Völgyében nem kell választani!

2019.05.29. 09:00, trecorder

rec072_muveszetekvolgye14_650.jpg
(X) Július 19. és 28. között újra a Balaton-felvidék három apró települése, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend lesz az ország központja. Tíz napon át koncertekkel, színházzal, irdodalommal, tánccal, zöld programokkal, hangversenyekkel, újcirkusszal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal telnek meg a 29. Művészetek Völgye utcái, udvarai és terei.

A Művészetek Völgye könnyűzenei nagyszínpada, a Panoráma Színpad a fesztiválozóktól kapta nevét 2016-ban és azóta is büszkén viseli, az idei fesztivál tíz napja alatt itt ad koncertet a német Alice Francis, a brit Amber Run és Kosheen, a Palya Beával kiegészülő Boban Markovic Orkestar, a hazai kedvencek közül színpadra lép az Anna and the Barbies, a Quimby, a Bohemian Betyars, a Csík Zenekar. Jön a Random Trip és a Hiperkarma, a Péterfy Bori & Love Band, a Margaret Island, a Kiscsillag, a 30Y, az Elefánt, a Vad Fruttik és az Irie Maffia. Dés László Básti Julit, a Budapest Bár pedig mások mellett Kiss Tibit és Tóth Verát is vendégül látja, de a völgylakók egy igazán egyedülálló jubileumi programon is részt vehetnek: a tizedik születésnapját ünneplő Szabó Balázs Bandája a műfaji sokszínűségéről ismert Modern Art Orchestrával ad közös, rendhagyó koncertet.

Új helyszínként Kapolcson nyílik meg a Pest-Buda Udvar, ahol az izgalmas kerekasztal-beszélgetések után Pély Barna, az Európa Kiadó, Little G. Weevil koncertjei zárják a programot, de itt kell keresni a Klasszik Lasszót és a Bin Jipet is.

A kapolcsi Gástya Udvar színpadán Boggie, Szeder, a Jónás Vera Experiment, Odett és a Carbonfools zenél majd.

Tovább erősödik a tavaly indult Muflon Jazz Udvar. A hangulatos helyszín színpadán zenél majd a Trio Squelini és Rohmann Ditta, a Santa Diver, a Nagy János Trió feat. Dominique Di Piazza és itt mutatja be új, rendhagyó lemezét Dés András is.

A Kaláka és Lackfi János közös helyszíne nemcsak a házigazdák, de a válogatott gyerekprogramok, versműhelyek, beszélgetések és koncertek miatt is teltházas reggeltől estig. A Völgy utolsó napján a Versudvar zárókoncertjét az 50 éves Kaláka adja Huzella Péter és Mikó István vendégszereplésével.

A Harcsa Veronika Udvar estéit a Dresch Mihály Quartet, a Balázs Elemér Group, az izraeli-jemeni The KHAT, a Montreux-i győztes Matthew Mitchell és a Modern Art Orchestra teszi teljessé.

A Muharay Udvarba érkezik Sebestyén Márta és Andrejszki Judit, Bognár Szilvia, Balogh Kálmán, Novák Péter és az Etnofon.

A Cirque du Tókert elsősorban az újcirkusz, a tánc és a nagyszabású előadások otthona, de itt ad különleges koncertet Szirtes Edina Mókus és Widder Kristóf, a Lövölde teret a Balaton-felvidékre telepítő Kern András, és az Óbudai Danubia Zenekar is ide hirdet filmzenei párbajt TV és mozi között.

A megújuló Világzenei színpadon Palya Bea, a Cimbaliband, az Úzgin Űver, Kollár-Klemencz László, Szalóki Ági és a Gypo Circus is szemügyre vehető lesz.
                                                                                                                                                                         / Hobo
rec072_muveszetekvolgye18_1.jpgHobo beszélgetésekkel és koncertekkel készül a tíz napra; természetesen a Hé magyar Joe! és a Dylan-koncert sem marad el.

A Hangfoglaló Udvarban sem lesz hiány izgalmas előadókból – elég talán csak az Esti Kornél, a Csaknekedkislány, a Belau, a Konyha, Frenk és a Mongooz and the Magnet nevét említeni.

De a trú leftfield popzene és a klasszikusok kedvelőinek is érdemes július második felében a Művészetek Völgye felé venni útjukat: előbbiek törzshelye tutira a klinikA lesz, utóbbiak pedig minden bizonnyal nagy kedvvel kortyolják majd minden bizonnyal szép boraikat a minden bizonnyal szép muzsika mellett a Papageno Klasszik – minden bizonnyal – árnyas helyszínén.

Szigorúan a Völgyben idén debütáló újrapohárból (vagy saját pohárból) – de nem ez lesz a 2019-ben határozott zöld fordulatot ígérő fesztivál egyetlen környezettudatos lépése: sok más kapcsolódó program mellett Varga Livius témába vágó előadását vagy Kollár-Klemencz László szintúgy releváns kiállítását sem érdemes kihagyni.

Jegyvásárlás, részletes program és további információ: www.muveszetekvolgye.hu

Facebook event

Aftermovie a tavalyi fesztiválról:

Napnyugta a tavalyi fesztiválon:

muveszetekvolgye15_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/05/29/kosheen_vagy_boban_markovic_dresch_mihaly_vagy_kern_andras_sebestyen_marta_vagy_rohmann_ditta_des_la
Kosheen vagy Boban Markovic? Dresch Mihály vagy Kern András? Sebestyén Márta vagy Rohmann Ditta? Dés László vagy Dés András? – A Művészetek Völgyében nem kell választani!
süti beállítások módosítása