Klippremier! Aurevoir.: Esthajnal

2019.05.15. 15:00, Gaines

esthajnal_2.png

A zsámbéki fiatalokból álló indiefolk/ethnobeat aurevoir. 2016-ban jelent meg először a Recorderen, azóta pedig nálunk mutatták be első minialbumukat (Ethno-beat) és második lemezüket is (Kikötő). Most új klipes dallal térnek vissza, amelyben a zenekar folyton-folyvást kerékkötője a szerelem beteljesülésének, hát micsoda dolog ez! Premier!

Az Esthajnal az április elején debütált Délibábhoz hasonlóan friss szerzemény, a zenekar negyedik születésnapi koncertjére készülődve vettek fel a télen két dalt. Míg a Délibáb rockosabb megszólalású, elektromos gitárt és orgonát előtérbe helyező szám, az Esthajnalon elsődlegesen az akusztikus hangszereké a terep, brácsás-mandolinos témából bontakozik ki a dal. „Az alapötletet egy palóc népdal ihlette, amit huszonpár évvel ezelőtt Agócs Mártonkának [az aurevoir. énekes-gitáros-ír buzukisa] énekeltek a szülei, amikor magától nem igazán akart elaludni. Állítólag működött. Innen ered egyébként a dal címe is. A Délibábhoz hasonlóan népi dallamok helyett itt is inkább saját ötletek dominálnak. Ez persze egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem fogtok tőlünk újabb népdalfeldolgozásokat hallani, egyszerűen csak szeretünk kísérletezni” – mesélte nekünk a zenekar.

A klip hétköznapi alaphelyzetből indul, a Férfi meglát egy Nőt az utcán, egyből beleszeret, és a nyomába indul, hogy megszólítsa, de rendre az útjába áll a város legkülönbözőbb pontjain feltűnő zenekar. Ismét átadjuk nekik a szót: „Zenében és a klipben is arra törekedtünk, hogy ne csak egy ezeregyedik akusztikus, szerelmes szám legyen, és valljuk be, lélekben eléggé punk a társaság, ezért elképzelhetetlen volt, hogy egy virágos réten szaladgálva dúdoljuk a saját dalunkat, miközben stírölünk mindenféle szép lányokat, akik valamiért épp a repcésben andalognak. Nem mintha ez rossz lenne, csak nem annyira a mi világunk. Így viszonylag hamar megszületett az a gondolat, hogy "mi lenne, ha nem mi bénáznánk a kamerák előtt, hanem felkérnénk profi színészeket?" Így is tettünk, és ez a lehető legjobb döntés volt! A videó két főszereplője Éry-Kovács Zsanna és Géczi Zoltán, mindketten zseniális színészek és emberek, ezúton is nagyon köszönjük nekik a segítséget! A klipet Fejér Misi és Fejér Jani találta ki, Jani operatőrként és rendezőként is jelen volt, Misi pedig az utómunkát vállalta be.


az aurevoir. nemrég tért vissza erdélyi turnéjáról, május 31-én a városligeti Rosalia Fesztiválon, június 13-án pedig a Pál Utcai Fiúk vendégeként a Budapest Parkban lépnek fel, a komplett koncertnaptárt a zenekar Facebook-oldalán lehet megtalálni 


és akkor lássuk, sikerül-e utolérnie a gyönyörű nőt az Esthajnal férfi főhősének:

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_16.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/05/15/klippremier_aurevoir_esthajnal
Klippremier! Aurevoir.: Esthajnal
süti beállítások módosítása