A Follow the Flow, a The Bluebay Foxes és a USEME a Nagy-Szín-Pad! döntőjében

2019.05.13. 11:13, Gaines

nszp_dontosok.jpg

A május 16-ai döntőn a Follow the Flow az élő hangszeres kísérettel megtámogatott hip-hopot, a USEME a pop és a hardcore közös keresztmetszetét, a The Bluebay Foxes pedig indie gitárzenét fogja képviselni. És kizárólag a közönség dönt arról, hogy közülük ki jut fel a legfontosabb hazai fesztiválok nagyszínpadaira.

Az idei elődöntős szavazás menetében több fontos változás is történt. Egyrészt a közönség mindössze egy vokssal képviselteti magát (így a zsűritagokkal együtt 10 + 1 pontszámból áll össze a végeredmény), szemben a tavalyi év gyakorlatával, amikor 50-50 százalékban oszlott meg a zsűri és a közönség szavazata. Másrészt csak a Nagy-Szín-Pad! CREW tagok szöveges véleményét tették publikussá a szervezők, hogy a többiek által adott pontszámok és a részeredmények senkit se befolyásoljanak a döntés meghozatalában. Utólag viszont már nyilvánossá váltak a pontszámok is, itt lehet megnézni őket.

A mezőnyből a zsűri számára egyértelműen a USEME produkciója magasodott ki, öten is maximális pontszámot adtak rá, összesen 9,3-as átlaggal kerültek a döntőbe. Már a szöveges véleményekből látszott, hogy a zsűrit legalább annyira meggyőzte a csapat, mint minket (lásd beszámolónkat). A lájkokra, nézettségi és hallgatottsági adatokra alapozott előzetes esélylatolgatásunk során kiemelt négy formációból csupán egy került be a döntőbe, de a közönségszavazatok idén eleve kisebb súllyal estek latba – a Follow the Flow szavazásra buzdító Facebook-bejegyzésén mindenesetre elég nagy volt az aktivitás. A zsűri szórásában szerepelt öt és tíz pontos ítélet is, érte őket több kritika, de végül bejöhet Marsalkó Dávid koncertbeszámolónkban is idézett jóslata, hogy ők a verseny legnagyobb esélyesei, a döntőben már a mozgósítható közönségen fog múlni minden.

Kevéssel csúszott csak le egyébként a szintén sok pozitív kritikát szerző USNK is (7,6 ponttal maradtak le a 7,7 pontos Follow the Flow mögött), az utolsó estéről így a The Bluebay Foxest láthatjuk viszont a döntőben, akiket az előzetesen nézett számok utolsó helyre pozicionáltak volna, de ez nem számított, mert élőben nyújtott produkciójuk határozottan meggyőzte a zsűrit (összpontszám: 8,6 pont).

A szavazás május 13-án reggel újraindult, most már kizárólag a három továbbjutó rajongóin a sor: egészen a május 16-ai döntő végéig voksolhatnak, ahol a szavazást az élő adás folyamán zárják le, majd az összesítés után bejelentik a Nagy-Szín-Pad! idei győztesét. Az Akvárium Klub nagytermében rendezett döntő szokás szerint követhető lesz az M2 Petőfi TV-n, meg Facebook élő streamen is, részletek itt. A nyereményekről ebben a cikkben írtunk bővebben.

https://recorder.blog.hu/2019/05/13/a_follow_the_flow_a_the_bluebay_foxes_es_a_useme_a_nagy-szin-pad_dontojeben
A Follow the Flow, a The Bluebay Foxes és a USEME a Nagy-Szín-Pad! döntőjében
süti beállítások módosítása