Hős utca egyenlő Zombieland – EP-premier! Mangani 808: Hős utca

2019.05.07. 14:00, Gaines

dsc_0945_fotor.jpg

A Mangani 808 nevű formáció Busa Pista rap-metál/rap-rock formációját takarja, 2017 nyarán álltak össze, egy EP-jük jelent meg eddig, de csak eddig, mert most itt a második, amely a Hős utca címet kapta, van benne géppuska-hadarás, freejazzes szaxofonkiállás, feszültséglevezetés különféle szöveges formákban, Irie Maffiázás, már mutatjuk is, premier!

hosep.jpgAz öt számos anyag a zenekar (Busa Pista – rap, Forgács Péter – gitár, Bóta Pál – basszusgitár, Kolonics Máté – dob) elmondása szerint a bemutatkozó anyaggal szemben eklektikusabbra sikerült, méghozzá szándékosan. „Alapvetően rap-rock műfajban mozgunk, de ezen belül is sok mindent szeretnénk még kipróbálni” – nyilatkozzák, és valóban, a Rage Against The Machine-es megoldások és a metálriffek mellett találunk az EP-n lágyabb zenei hangzásokat is, legfőképpen a 90-es évek keretein belül. (A Facebook-oldalukon úgy mutatkoznak be: „Kiskorunkban ugyanannyira szerettük a Headbeangers Ball-t és a Yo!MTV Raps-et.”) A felvételeket és a keverést Szekér Ádám, a mastert pedig Horváth Gáspár készítette; fizikai hanghordozón egyelőre nem, de az online megosztó oldalakon már elérhető az EP.

BUSÁVAL (ÉS COLUMBÓVAL) ITT BESZÉLGETTÜNK


De hogy a meghallgatás előtt – vagy után – okuljunk is kicsit, alább olvashatóak Forgács Péter egyes dalokhoz fűzött kommentárjai:


Hős utca

A címadó dal ötlete onnan jött, hogy Busa Pistivel általában az 1-es villamossal járunk a próbatermünkbe, ahol gyakran belefutottunk a hírekben szereplő úgynevezett Hős utcai arcokba. A dizájner drogok pusztító hatására és általában az ezzel a problémakörrel való foglalkozás hiányára szeretnénk felhívni a figyelmet.


Hagyjál levitálni

A Hagyjál levitálni c. dalt nem nagyon kell magyarázni, ez egyfajta félrevonulási opciót mutat be :) A refrénben kedvenc magyar énekesnőnket, Senát is lehet hallani, a dal végét pedig Kovács Gergő szaxofonos barátunk bolondította meg kicsit. 


Jóslat
 

Klasszik oldschool metál riffre Busa adta ki magából az elégedetlenségét. Imádjuk ezt játszani :) Ehhez már készítettünk egy videót is.


Mi értelme?

E a dal egy kicsit kilóg a többi keményebb számunktól. Filozofikusabb, pár meg nem válaszolt kérdéssel operálunk az élet értelme keresése közben. 


Ganjalikőr
 

Ez egy Irie Maffia feldolgozás. Sima punk.


ezek után már tényleg nincs más hátra, mint bevetni magunkat a Hős utcába:

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_13.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/05/07/hos_utca_egyenlo_zombieland_ep-premier_mangani_808_hos_utca
Hős utca egyenlő Zombieland – EP-premier! Mangani 808: Hős utca
süti beállítások módosítása