Lányok a monitoron – közösségi médiára épülő karrierek a popzenében

2019.04.19. 15:12, trecorder

rec070_lanyok_a_monitoron_650.jpg
A Recorder magazin 70. lapszámának kiemelt cikksorozata (
YouTube-lányok vs hiphopcsajok) folytatódik: Erdős Viki összeállításából négy olyan lányt ismerhetünk meg, akik ha nem is lettek akkora sztárok, mint a három idei rekorder (a nagy profilcikkeinkben kitárgyalt Ariana GrandeBillie Eilish és Cardi B), azért fiatal koruk ellenére már most jelentős karriert futottak be – főleg az Instagram és a YouTube aktív használatával. 

Aki ügyesen barátkozik – Charlotte Lawrence

rec070_charlotte_lawrence_650.jpg
Nem rossz hátszél, ha az édesanyád Christa Miller színésznő, és gyerekkorod óta az IMG-nél modellkedsz, de annál nagyobb jolly joker nincs, ha Cindy Crawford lánya, Kaia Gerber a legjobb barátnőd. A 18 éves Charlotte Lawrence zenei tehetsége genetikai véletlennek köszönhető, hiszen állítása szerint az egész családja botfülű, és valóságos csodának számít, hogy ő konyít a zenéhez. A robbanást egy Grease-feldolgozásnak és cinikus szövegvilágú popdalainak köszönheti, jelenleg első európai turnéja mellett arra is van ideje, hogy a Vogue hasábjain pózoljon.

Charlotte Lawrence - Young & Reckless:



Akit kiköpött a Disney – Sabrina Carpenter

rec070_sabrina_carpenter_650.jpg
Idén 10 éve annak, hogy Miley Cyrus elindította “Superstar” projektjét, ahol olyan tehetséges kislányokat versenyeztetett meg, akik életcélja volt Hannah Montanaként létezni. Ebben a showban tűnt fel a most 19 éves Sabrina Carpenter, akit 2013-ban felkarolt a Disney, ám néhány évvel később, sorozatszerepek és filmzenék után nem foglalkoztatták tovább. Szerencséjére! Míg kortársai éppen most őrülnek bele a csatorna által okozott nyomásba, Sabrina az LGBTQ egyik legfiatalabb hangja, Singular Act című lemezével turnézik, és máris energiát fektet az új tehetségek felfedezésébe és gondozásába.

A Sue Me a Singular Act  lemezéről:

Akit kiszúrt a Bieber – Madison Beer

rec070_madison_beer_650.jpg
A 20 éves Madison Beer története filmbeillő, hiszen karrierjét nagy kedvencének, Justin Biebernek köszönheti. Az énekes ugyanis megosztotta akkor 25 milliós Twitter-brigádjával a tinilány Etta James-feldolgozását, menedzsere pedig azonnal szerződést ajánlott az akkor éppencsak 13 éves lánynak. Madison azóta Offsettel, Charli XCX-szel és Conor Maynarddal duettezik, ám a média R&B slágerei helyett már most inkább botrányos szakításai, és plasztikai beavatkozásai miatt tartja számon.

Madison Beer - Hurts Like Hell:

Aki sosem akar felnőni – Jojo Siwa

rec070_jojo_siwa_650.jpg

Billie Eilish igazi ellenpontja, de a többiekhez sem passzol. Míg a korosztálya általában azzal akar kitűnni a tinipopsztárok óceánjából, hogy a lehető legnagyobb dekoltázst párosítja a legkisebb bugyihoz, a 15 éves Jojo Siwa-nak esze ágában sincs felnőni. A Nickelodeon csatornáján feltűnt énekes-táncos-influencer lány sokak kedélyeit felborzolta rózsaszín tütüjével, masnis copfjával, és a saját arcképével ellátott sportautójával – amit technikailag még nem is vezethet. Bár sem az énekléshez, sem a raphez sincsen tehetsége, a személyisége pedig nemcsak felnőttszemmel idegesítő, mégis sok szülő jobb (önjelölt) példaképnek tartja őt, mint túlkorosnak tűnő vagy épp depresszív pályatársait.

JoJo Siwa - BOP!:

Szerző: Erdős Viki

https://recorder.blog.hu/2019/04/19/lanyok_a_monitoron_kozossegi_mediara_epulo_karrierek_a_popzeneben
Lányok a monitoron – közösségi médiára épülő karrierek a popzenében
süti beállítások módosítása