Jön Jim Jarmusch zombifilmje Iggy Poppal. Plusz Tom Waitsszel. Plusz RZA-val.

2019.03.28. 15:00, Gaines

tomwaitsiggypop.jpg

Nem sokat tudni egyelőre a szépen alliteráló The Dead Don’t Die-ról, csak hogy júniusban mutatják be Amerikában, és sztárszereposztással büszkélkedhet.

A Jim Jarmusch által írt és rendezett zombifilm cselekményét egyelőre mély hallgatás övezi, ezért csak a szereplőgárdából indulhatunk ki, az viszont nagyon is ígéretes, nagy levegő, egy szuszra: Iggy Pop, Tom Waits és RZA mellett Bill Murray, Adam Driver, Sara Driver, Tilda Swinton, Steve Buscemi, Rosie Perez, Chloë Sevigny, Caleb Landry Jones, Danny Glover, Carol Kane és Selena Gomez is feltűnik majd a filmben.

EMLÉKEZTETŐ: JÚLIUSBAN BUDAPESTEN KONCERTEZIK IGGY POP!

A 66 éves író-rendező a felsorolt nevek többségével dolgozott már együtt, és különösen szeret zenészeket szerepeltetni filmjeiben. Tom Waits játszotta a Törvénytől sújtva egyik főszerepét, és szerezte az Éjszaka a Földön zenéjét. Iggy Pop feltűnt a Halott emberben, és Jarmusch a The Stoogest választotta 2016-os, Gimme Danger című dokumentumfilmje témájául. Mindketten felbukkantak a Kávé és cigarettában – közösen, lásd, a fenti képet –, ahogy RZA is, aki egyúttal a Szellemutya zenéjét szerezte. Selena Gomez újonc Jarmuschnál, és régebben egy-egy filmjében Meg és Jack White, Screamin’ Jay Hawkins és Joe Strummer is szerepelt.

NYOLC ÉVE HALLHATTUNK UTOLJÁRA ÚJ TOM WAITS-LEMEZT

Ha még tovább akarjuk tágítani az új névsor zenei vonatkozásait, Bill Murray emlékezeteset énekelt az Elveszett jelentésben, Rosie Perez nagyot táncolt a Do The Right Thingben, Adam Driver frenetikusan vokálozott a Llewyn Davis világában, Tilda Swinton pedig hangjavesztett rocksztár volt a Vakító napfényben című filmekben. Jarmuscht ismerve a zenének kitüntetett szerepe lesz majd a nyári zombifilmben, akárcsak a hat évvel ezelőtti Halhatatlan szeretőknél, ott ugye a vámpír főszereplők egyike híres zenész, a film zenéjét pedig Jozef van Wissem lantművész szerezte, akivel Jarmusch idén februárban adta ki harmadik instrumentális duettlemezét An Attempt To Draw Aside The Veil címmel, ez utóbbit be is szúrjuk a cikk végére hallgatnivaló gyanánt.

https://recorder.blog.hu/2019/03/28/jon_jim_jarmusch_zombifilmje_iggy_poppal_plusz_tom_waitsszel_plusz_rza-val
Jön Jim Jarmusch zombifilmje Iggy Poppal. Plusz Tom Waitsszel. Plusz RZA-val.
süti beállítások módosítása