Lovasi András: Tűzijáték délben (lemezkritika)

2019.03.25. 17:16, trecorder


rec070_lovasi_andras_640.jpg
Lovasi András
többszörösen bebiztosította magát. „A lelkemben a popzene meghalt” – ez volt a címe a Hvg.hu-n a lemezt bemutató cikknek. (Bár az is hamar kiderül, hogy „a dal viszont egy örök forma, ami legfeljebb aktuálisan más-más ruhát ölt.”) És biztos, ami biztos, a 20. másodpercben megszólalnak a fúvósok, de nem dögös-funkys értelemben, hanem kicsit öregesen. Aki ezek után slágereket vár, magára vessen.

rec70_lovasi_tuzijatek_lp_cover_300.jpg

Előadó: Lovasi András

Cím: Tűzijáték Délben

Kiadó: Megadó Kiadó

Megjelenés: 2019

Stílus: art pop

Kulcsdal:  A szél

7/10






Van ennek neve: art pop; ami helyenként a komolyzenével, máshol népzenével, gospellel, sanzonnal kacérkodik. Tele van finom hangszerelési és szövegbeli ötletekkel, de nem tolakodóan, inkább „nekem ez fontos, te meg kezdj vele, amit akarsz” hozzáállással. Nekem speciel három kedvencem lett róla: a vicces, Lukács Lászlóval közös ötletelés során született Csillár; a lendületesen ringatózó A szél; az egyszerűen nagyon szép, istenes Csak mi ketten. Plusz a Nem kell szövege. Másfelől csak a Hosszú árnyék zavart, amiről nem tud nem eszembe jutni Horváth Charlie. És ennyivel én elégedett is vagyok.

Rónai András

Dupla lemezbemutató koncert: március 28, Vígszínház, délután 16 óra és este 20 óra. A délutáni előadásra jegyek még kaphatók.

Lovasi András: Tűzijáték Délben

MÉG TÖBB LEMEZKRITIKA.

tictac650_2.png

https://recorder.blog.hu/2019/03/25/lovasi_andras_tuzijatek_delben_lemezkritika
Lovasi András: Tűzijáték délben (lemezkritika)
süti beállítások módosítása