Piramis előtt játszott piramisos számot a Red Hot Chili Peppers

2019.03.17. 10:33, Gaines

rhcpegypt.png

Ez a rövidhír akkor lenne igazán ütős, ha a Piramis egyik dalát dolgozták volna fel, de ennyire nem ástak mélyre az egyiptomi nevezetességhez köthető zenei párhuzamokban. Sebaj.

A Red Hot Chili Peppers pénteken a gízai piramisok előtt tartott szűk kétórás koncertet, 20 dalt adtak elő, köztük hosszú pályafutásuk legnagyobb slágereit (Californication, Under The Bridge, By The Way), de persze 2016-os albumukról, a The Getawayről is játszottak. A saját számokon kívül feldolgozások is kerültek a repertoárba, előkerült a The Stoogestól az I Wanna Be Your Dog, Stevie Wondertől a Higher Ground (az RHCP 1989-es Mother’s Milk lemezéről), és a helyszínhez passzintva a ráadásban Josh Klinghoffer gitáros zongorához ült, és elénekelte a Radioheadtől, nem fogjátok kitalálni, igen, a Pyramid Songot.

KŐVÁRY PÉTER AJÁNLOTTA A RHCP LEGUTÓBBI ALBUMÁT

A Red Hot Chili Peppers ezzel a koncerttel illusztris társaságba került, hiszen nem sok előadó és együttes léphetett fel a piramisok előtt, Anthony Kiedisék előtt többek közt Sting, Mariah Carey, Shakira, Frank Sinatra és a Grateful Dead fordult meg ott. A basszusgitáros Flea nagy lelkesedéssel nyilatkozott az esemény előtt: „Minden új helyszín előtt fel vagyok villanyozva, alig várom, hogy új titkok bontakozzanak ki, új kultúrákat ismerjek meg, új barátokat szerezzek, új ételeket kóstoljak, új ízeket érezzek, új ritmusokat fogadjak be. Repes a szívem az örömtől az egyiptomi fellépés miatt. Nagyon hálás vagyok a közelgő élményért.”

Az együttes turnézás közben állítólag már dolgozik az új, szám szerint tizenkettedik lemezén. Az egyiptomi koncert teljes egészében megtekinthető, de akit csak a Radiohead-feldolgozás izgat, az ugorjon 1:59:50-re.

https://recorder.blog.hu/2019/03/17/piramis_elott_jatszott_piramisos_szamot_a_red_hot_chili_peppers
Piramis előtt játszott piramisos számot a Red Hot Chili Peppers
süti beállítások módosítása