Megjött az első előzetes a megrázó Michael Jackson-dokumentumfilmhez

2019.02.20. 19:13, Gaines

jackson_1.jpg

Év elején a Sundance filmfesztivál közönsége láthatta először a Michael Jackson pedofilügyeiről szóló Leaving Neverland című dokumentumfilmet, amit két részben, március 3-án és 4-én fog leadni az HBO, nálunk pedig március 8-tól lesz látható a magyar HBO-n. A felkavarónak ígérkező filmbe az első előzetessel belenézhetünk.

A négyórás dokumentumfilm hátteréről és a heves reakciókról – mind a kritikusok, mind a Jackson-örökösök részéről – még januárban számoltunk be részletesen. Most csak röviden összefoglalva: a film Wade Robson és James Safechuck vallomását állítja középpontba, akik arról mesélnek, hogy a popsztár gyerekkorukban hogyan hálózta be és molesztálta őket. A Jackson-örökösök bulvárszagú karaktergyilkosságnak titulálták a filmet, az HBO kiállt a film mellett.

ITT OLVASHATÓ A RÉSZLETESEBB ÍRÁSUNK A FILM FOGADTATÁSÁRÓL


„Mindenki arra vágyott, hogy találkozhasson Michaellal. Aztán megkedvel” – üti fel az előzetest Safechuck ominózus kijelentése, majd felváltva látjuk az archív felvételeket és a megszólaltatott személyeket, köztük az állítólagos áldozatok családtagjait. Egyikük például arról beszél, hogy Neverland fantáziavilágában megfeledkezhettek minden gondjukról-bajukról, és hogy úgy tűnt, Jackson otthona gyerekparadicsom. „Megfenyegetett, hogy mindketten börtönbe kerülünk, ha bárkinek elmondom, mi történik” – oszlatja szét aztán Robson a fantáziaképet. A rövid előzetesbe nem kerültek be igazán durva, explicit részletek, de ennyiből is látszik, hogy nem lesz könnyű végignézni.

https://recorder.blog.hu/2019/02/20/megjott_az_elso_elozetes_a_megrazo_michael_jackson-dokumentumfilmhez
Megjött az első előzetes a megrázó Michael Jackson-dokumentumfilmhez
süti beállítások módosítása