Halálos fenyegetéseket kapott az új Michael Jackson-dokumentumfilm rendezője

2019.01.29. 17:08, Gaines

jackson.jpg

A kétrészes Leaving Neverlandet a Sundance filmfesztiválon mutatták be, és az első kritikák alapján megrázó részleteket tár fel Michael Jackson múltjából. Az énekes családja máris kifogást emelt a dokumentumfilm ellen, melynek rendezőjét halálos fenyegetések is érték.

A négyórás dokumentumfilm középpontjában két férfi áll, akik azt állítják, hogy Michael Jackson gyerekkorukban éveken keresztül molesztálta őket. Wade Robson és James Safechuck elmondásuk szerint hét- és tízéves korukban ismerte meg Jacksont – előbb egy táncversenyen, utóbbi egy Pepsi-reklámfilm forgatásán –, az énekes pedig a családjaikkal együtt magához édesgette őket. A film Robson és Safechuck történetein, az állítólagos szexuális visszaéléseken, pedofil bűncselekményeken kívül a rokonaik bűntudatával is részletesen foglalkozik – a zárt ajtók mögött elkövetett molesztálásokon kívül Jackson még nem hivatalos esküvőt is tartott egyikőjükkel. Az IndieWire kritikusa úgy fogalmazott, mostantól kétség sem férhet Jackson bűnösségéhez, mivel a két megszólaló kölcsönösen alátámasztják egymás vallomásait, és a sebezhetőségük sem hagy teret szkepticizmusnak. „Többé már nem fogjuk ugyanúgy hallgatni Michael Jacksont. Sőt, talán egyáltalán nem.”

A 2009-ben elhunyt sztár életében mindvégig tagadta az efféle vádakat – a rendőrség 2003-ban molesztálás vádja alapján razziát tartott a Neverland farmon; 2005-ben minden vád alól felmentették Jacksont, az ügy koronatanúja, Robson akkor eskü alatt vallotta, hogy az énekes sosem bántalmazta. Jackson családja most hivatalos nyilatkozatban tiltakozott a film ellen. „A film tényként kezel meg nem erősített vádaskodásokat, amelyek húsz évvel ezelőtti állítólagos eseményekre vonatkoznak.” A Jackson-örökösök hozzátették, hogy a filmkészítők egyoldalú módon csak a két férfival és családtagjaikkal készítettek interjút, és „felháborító, szánalmas haszonszerzési kísérletnek”, „bulvárszerű karaktergyilkosságnak” titulálták a filmet.

VAJON EZT A KÉT MICHAEL JACKSON-CSÚCSLEMEZT SEM FOGJUK MÁR UGYANÚGY HALLGATNI?


Miközben rajongók kisebb csoportja tüntetett a Sundance-en a Leaving Neverland vetítése ellen, Dan Reed rendező egy Hollywood Reporternek adott interjújában elmondta, nem lepte meg az örökösök reakciója, ugyanakkor meg is védte a filmjét. „Már hogy lenne bulvár egy négyórás film? Ami különben a szexuális bántalmazásról, annak lefolyásáról, valamint utóhatásairól szól.” Reed elmesélte továbbá, hogy a film bejelentése óta többször is halálos fenyegetéset kapott, mégpedig véleménye szerint összehangolt akció keretében. „Egy héten keresztül majdnem ezer mocskolódó e-mailt kaptam Kínából, majd egyik pillanatról a másikra abbamaradtak. Némelyik e-mailt úgy kopipésztelték: találtunk egy weboldalt, ahol elmagyarázzák az embereknek, hogyan tiltakozhatnak.”

A dokumentumfilmet a tervek szerint márciusban tűzi műsorára az HBO, vélhetőleg hazánkban is meg lehet majd tekinteni.

https://recorder.blog.hu/2019/01/29/halalos_fenyegeteseket_kapott_az_uj_michael_jackson-dokumentumfilm_rendezoje
Halálos fenyegetéseket kapott az új Michael Jackson-dokumentumfilm rendezője
süti beállítások módosítása