Commando – Johnny Ramone önéletrajza (könyvajánló)

2019.02.20. 13:00, trecorder

johnny-ramone-o_ne_letrajza_650.jpg
Johnny
életrajza egyben a Ramones életrajza is, mert hiába értékeljük magyar vérünk, Tommy Ramone vagy a rajzfilmhős-fejű Joey érdemeit a punk alapcsapatának karrierjében, Johnny kitartása, szenvedélye, unott coolsága, tőről metszett genyósága és főképp riffjei nélkül nem lett volna az a Ramones, ami. Dudich Ákos lefordította, Prieger Zsolt elolvasta és elolvasásra ajánlja.

rec069_johnny-ramone-o_ne_letrajza_300.jpgA könyv pont olyan, mint a zenekar bármelyik dala: rövid, tűpontos és rettenetesen humoros. Végig is olvasod egy húzásra, garantálom. Johnny persze egy hatalmas bunkó. Mégis vele együtt dobjuk ki Andy Warholt az öltözőnkből, vágjuk fejbe gitárral a pofátlan rajongót, hagyjuk ott Phil Spectort a stúdiójában saját lemezünk keverése közben, szóval a könyv végére egy kicsit mi is Johnnyk leszünk. Oké, néha kicsit túltolja a spúr amerikai kispolgárt, de még így is szeretjük. A mű nagy erénye a szépséges tördelésén és szerkesztésén kívül, hogy az olvasás végére nem gondoljuk azt, hogy egy igazi szararc sorait faltuk. De ez is csak azért van, mert ő egy legenda, akinek mindig igaza van. Ezt ő maga írja le többször a könyvében. És az a súlyos, hogy a legvégére igazat adunk neki ebben is.

Szerző: Johnny Ramone

Cím: Commando – Johnny Ramone önéletrajza

Stílus: életrajz

Konkrét Könyvek, 2018

 

Kulcsmondat: „Az emberek azt hitték, hogy barátságtalan vagyok, de nem volt igazuk… csak rühelltem azokat, akik körbevettek.”

Még több könyvajánló

https://recorder.blog.hu/2019/02/20/commando_johnny_ramone_oneletrajza_konyvajanlo
Commando – Johnny Ramone önéletrajza (könyvajánló)
süti beállítások módosítása