Videópremier! The Hybrid Drummer Trio: Orange and Purple

2019.02.19. 11:30, Gaines

hybrid.jpg

A 2018-ban alakult The Hybrid Drummer Trio nevű zenekar Jancsovics Máté ötletéből fogant meg, azzal a céllal, hogy az elektronikus klubzene különböző műfajait élőben, hangszeresen szólaltassák meg a színpadon. A formáció tegnap jött ki első EP-jével, mely mindegyik számnál élő session videóval egészül ki. Ezek közül az elsőt a Recorderen lehet megtekinteni.

A zenekar olyan elektronikus tánczenei stílusokban mozog, mint a house, techno, drum and bass, trap, dubstep és ezek válfajai, koncertjeik pedig DJ szettekhez hasonlóan vannak felépítve, azaz egy este egy kiválasztott műfajon belül mozognak. Az alapfelállás trió: Jancsovics Máté hibrid, akusztikus és elektronikus eszközöket vegyítő dobszetten játszik (ő volt az a dobos, aki pár hónapja pontosan lekövette dobon Busta Rhymes szélsebes rapjét), Domonkos Gábor basszzusgitározik, Dure pedig samplereket és elektronikát ad az összképhez. A trióhoz néha vendégénekesek és MC-k is csatlakoznak a koncerteken.

Első, Recycled Words című, 3 számos EP-jükről a következőket mesélte Jancsovics Máté: “2019 januárjában felvettünk három dalt, ami a 'Recycled Words' EP anyagát képzi. Ezek az első hivatalosan megjelenő felvételeink, és a dolog bemutatkozóanyag-jellegét az is mutatja, hogy a három szám teljesen más műfajt képvisel az elektronikus zenén belül. Az egyik (Orange and Purple) egy instrumentális, gyors neurofunk / drum and bass; mindenképp szerettem volna egy drum and bass dalt az EP-re, mert ez a stílus volt, ami legelőször megfogott és inspirált, hogy ilyen zenékre doboljak. Van egy trappes lüktetésű lassabb szám is (Never Again), amiben Dure énekhangjából csináltuk vokóderrel a verzét. A harmadik dal (Friendship) egy houseos, kicsit törzsi, végig táncolható track és szintén megjelenik benne emberi hang.”


ezek közül tehát az Orange and Purple-höz készült session videó nézhető meg most nálunk, lássuk is a helyenként miszlikekre tördelt ritmusú drum and basst élőben:


itt pedig a teljes debüt-EP meghallgatható:

Az anyag fent van az iTuneson, a Deezeren és a többi online zenei streamelő felületen is.

A zenekar Facebook oldala ITT

 

 

 

 

 

https://recorder.blog.hu/2019/02/19/videopremier_the_hybrid_drummer_trio_orange_and_purple
Videópremier! The Hybrid Drummer Trio: Orange and Purple
süti beállítások módosítása