Jön a Franz Ferdinand, Post Malone és James Blake a Szigetre

2019.02.13. 11:11, Gaines

180125-post-malone-ig-800x600.jpg

Újabb névsorral bővült az idei Sziget fesztivál line-upja, a korábban már bejelentett Ed Sheeran, Foo Fighters, Florence + The Machine és Chvrches mellett először érkezik hazánkba a stíluskeverő fehér rapper, visszatérnek a skót posztpunk-indierock veteránok, valamint a szorongásos-melankolikus elektrocrooner-bajnok.

A magyar nagyközönség számára alighanem a Franz Ferdinand a legismertebb az új nevek közül. A 2000-es évek eleji gitárzenés artrock-indiepop felfutás máig szorgalmasan dolgozó zenekar utoljára 2013-ban koncertezett nálunk, azóta történtek változások a csapat háza táján, három éve kiszállt például az alapító gitáros-billentyűs Nick McCarthy, ötödik albumukat, a tavalyi Always Ascendinget már nélküle hozzák el. Post Malone neve a raprajongók számára csenghet itthon ismerősen, holott a 23 éves, Texasban nevelkedett rapper világviszonylatban óriási népszerűségnek örvend, Rockstar című száma hetekig trónolt a slágerlisták élén. James Blake pedig alig egy hónapja jött ki negyedik stúdiólemezével, lelkes kritikánkban azt írtuk róla, hogy „a hangokban továbbra is ott van az a komplex törékenység és a különleges húzások apró miriádjai, amik Blake zenéjét folyton érdekessé teszik”. Meglátjuk, hogyan tud érvényesülni ez a finomhangolt zene fesztiválkörnyezetben.

POST MALONE IS RÉSZE A HIPHOP GENERÁCIÓVÁLTÁSÁNAK


A további fellépők között megtaláljuk még Tove Lót, az elektropopot r&b-vel és korai house-zal házasító Years & Yearst, Xavier Ruddot, a Razorlightot, a Son Luxot, illetve akiknek külön nagyon örülünk, a brooklyni Yeasayert, akiknek mindegyik stúdióalbuma izgalmasan vegyíti a legkülönfélébb experimentális hatásokat a pszichedéliával és popmelódiákkal. Ők adták a 2010-es Sziget egyik legjobb koncertjét, számítunk rá, hogy idén sem lesz másként.

2010-ES YEASAYER-INTERJÚNK ITT OLVASHATÓ


A teljes névsort a Sziget oldalán lehet végigböngészni, olcsóbb jegyeket pedig már csak március 7-ig vásárolhatunk, nosza, rajta.

https://recorder.blog.hu/2019/02/13/jon_a_franz_ferdinand_post_malone_es_james_blake_a_szigetre
Jön a Franz Ferdinand, Post Malone és James Blake a Szigetre
süti beállítások módosítása