Hoppá, Dua Lipának robotkarja nőtt!

2019.01.29. 14:21, Gaines

dualipa_alita.jpg

A tavalyi Sziget közönségét megbolondító Dua Lipa posztapokaliptikus-cyberpunk mangaadaptációhoz kölcsönzött egy új betétdalt.

A koszovói származású, Londonban született énekesnő 2017-ben jött ki Dua Lipa című debütalbumával, tavaly pedig két single-t dobott be a közösbe, egyet Calvin Harrisszel (One Kiss), egyet pedig Mark Ronson és Diplo Silk City nevű szuperduójával (Electricity). A második lemez még várat magára, bár Dua Lipa bevallása szerint keményen dolgozik rajta, hogy még idén megjelenhessen az anyag, amelyen megpróbál „minden területet lefedni, minden érzelmemet megszólaltatni”.

DUA LIPA SZIGETES KONCERTJÉT KÉPEKBEN IS MEGÖRÖKÍTETTÜK


A popsztár addig sem ül a babérjain, kijött ugyanis egy új szerzeménnyel, a Swan Song című számmal, amely az Alita: A harc angyala című, február 14-től a hazai mozikban is látható nagyszabású akciófilm betétdalaként funkcionál. A film egy kilencvenes évekbeli mangán alapul, melynek élőszereplős filmadaptációját Robert Rodriguez rendezi (Desperado, Alkonyattól pirkadatig, Sin City) – az élőszereplős jelzőhöz fontos lábjegyzet, hogy a kiborg hősnőt motion capture technológiával személyesíti meg Rosa Salazar, az előzetesek alapján kissé hátborzongatóan alakítva át a színésznő emberi arcát a tágra nyílt mangaszemekkel.

A blockbusterhez nagyszabású klipet is forgattak Dua Lipáék, melyben a sztár az apokalipszis utáni, romba dőlt világban guberál, míg a zsarnoki robotok szolgaságba nem akarják dönteni; Lipa egy tükörben aztán megpillantja Alitát, aki megtanítja harcolni, sőt, még robotkarokkal is felruházza, ami, lássuk be, hasznos tud lenni, ha óriásrobotok ellen küzd az ember. A klip szereplői harcias-dacos koreográfiát is betanultak a forgatáshoz. „Alita története erőteljes allegóriája annak, amikor egy lány még nincs tisztában a saját hatalmával. Ezzel a fajsúlyos gondolattal szerettem volna eljátszani úgy, hogy Dua Alita világába csöppen, aki elvezeti odáig, hogy Dua felfedezhesse: erősebb, mintsem képzelte volna” – meséli a videó rendezője, a veterán Floria Sigismondi, akinek olyan nagyszerű klipeket köszönhetünk, mint a Sigur Rós szintén posztapokaliptikus Vakája, David Bowie-tól a The Next Day, Marilyn Mansontól a The Beautiful People, de rendezett klipet Björknek, a The White Stripesnak és Alice Glassnak is.

VAJON MIT MESÉL SIGISMONDI MARILYN MANSONRÓL?

https://recorder.blog.hu/2019/01/29/hoppa_dua_lipanak_robotkarja_nott
Hoppá, Dua Lipának robotkarja nőtt!
süti beállítások módosítása