Eleged van egy előadóból? Mostantól letilthatod a Spotifyon!

2019.01.22. 11:00, Gaines

spotify.jpg

A Spotify újonnan bevezetett fejlesztése lehetővé teszi, hogy elnémítsuk a nekünk nem tetsző zenészeket vagy zenekarokat a streaming oldalon.

A tiltólistára rakott előadó számai többet nem kerülnek be a lejátszási listáinkba, nem fognak szerepelni a toplistákon, és az általunk hallgatott rádióállomások is átugorják majd a dalokat. Ehhez mindössze annyi a teendőnk, hogy adott előadó adatlapján kiválasztjuk a menüpontok közül, hogy „ne játszd le”, és voilá, az algoritmus többet nem fogja lejátszani. A tiltást persze bármikor vissza is lehet vonni. Az előadó dalai ettől természetesen még nem törlődnek a Spotifyról, és ugyanúgy megjelennek a hivatalos playlisteken, csak számunkra lesznek láthatatlanok-hallhatatlanok. A funkció egyelőre csak a mobilos alkalmazásban elérhető, de a tiltások érvényesek lesznek az asztali lejátszón is.

A SPOTIFYON MINDENKI HIPHOPOT HALLGAT - ÍGY MARAD EZ EZUTÁN IS?


A fejlesztés minden bizonnyal válasz azokra a kritikákra, amelyek a problémás előadók zenéit illetően kapott a Spotify az elmúlt időszakban. A Spotify tavaly májusban bevezette azt a gyakorlatot, hogy a „gyűlöletteli viselkedéssel” vádolt előadók számait leszedi a szolgáltató által összeállított lejátszási listákról. Akkor így járt R. Kelly és XXXTentacion is. A döntést sokan támadták, részben amiatt, hogy a Spotify így önhatalmúlag játszik cenzort, részben az alkotó és művei közti határvonal összemosásáért, részben pedig a betiltott előadók szelektív válogatásáért. A Spotify végül egy hónappal később visszavonta az akciót, most pedig – vélhetőleg az R. Kelly-ügyben támadt fejlemények miatt, akit kiadója, a Sony múlt héten kidobott – próbálkozik ezzel az újabb megoldási lehetőséggel.

LADY GAGA MÁR EGY LÉPÉSSEL ELŐBBRE JÁRT

 

Ami még fontos, hogy a tiltás csak az előadó saját számaira vonatkozik, azokra nem, amelyekben közreműködőként vett részt, így tehát mégis előfordulhat, hogy hiába hallgattattuk el R. Kellyt, megszólal majd a lejátszási listánkban.

Címkék: r kelly spotify
https://recorder.blog.hu/2019/01/22/eleged_van_egy_eloadobol_mostantol_letilthatod_a_spotifyon
Eleged van egy előadóból? Mostantól letilthatod a Spotifyon!
süti beállítások módosítása