Videopremier! Carson Coma: Live Session

2019.01.18. 10:00, Gaines

carson.jpg

A Carson Coma 2015-ben alakult, 2017-ben kijöttek a pszichedelikus Cavepainting című EP-vel, majd annak az évnek a végén új felállással és megváltozott stílusban bővültek héttagú, 60-as évekbeli beatzenét felelevenítő formációvá. A 2019 tavaszán megjelenő debütlemezről egy dalt már bemutattunk, most pedig élő sessionnel folytatódik a kedvcsinálás. Premier!

A kétszámos sessiont a Hintaló Iszodában vették fel, a beat mellett azért még pszichedéliában is utazó, a kevert stílust italo-disco elemekkel dúsító zenekar most csak egy dalt mutat meg a kettőből, de az az első magyar nyelvű számuk kreolkék pillanatok címmel. A szerzemény hangmérnöki munkáit Altsach Balázs végezte, Komróczki Dia, Bolla Kolos és Matos Gergő pedig operatőrként vettek részt a munkafolyamatban – a videót utóbbi vágta, a koncepció pedig Komróczki és a tánczenekar közös elképzelése alapján valósult meg. A Carson Coma frontembere, Fekete Giorgio így mesélt a forgatásról: „A Hintaló melletti telken építkezés folyt, aminek keretein belül egy elképesztően hangos fúrógépet használtak, ezért átmentünk megkérdezni a szomszédban dolgozó kollegákat, hogy esetleg a felvétel idejére nem tudnának-e egy másik feladatot ellátni. NEM FOGJA ELHINNI, HOGY EZUTÁN MI TÖRTÉNT!!!  Rendkívül kedvesek és segítőkészek voltak, a felvételek befejeztéig egyáltalán nem lehetett hallani semmiféle munkagépet, így remekül sikerültek a dalok. Remek érzés volt nem várt helyről tapasztalni az emberi jóságot.”


A Carson Comát legközelebb ma, azaz január 18-án este, a TRIP hajón, a Kikeltető záróbuliján nézheti meg a közönség (Facebook-esemény) , aki erről lemarad, az február 9-én, a Dürer Kertben, az Elefánt előtt pótolhat (Facebook-esemény)


és akkor mutatjuk is a családiasan drapp-szocreál bájú videót a fülbemászó refrénes, gitár- és billentyűszólós kreolkék pillanatokkal:

a zenekar Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2019/01/18/videopremier_carson_coma_live_session
Videopremier! Carson Coma: Live Session
süti beállítások módosítása