Paul McCartney és Emma Stone közös klipben bolondoznak

2018.12.19. 13:45, Gaines

mccartneystone_1.jpg

A zenészlegenda Egypt Station című idei albumán szereplő Who Cares bohókás hangulatú videója társadalmi célú kampány része is egyben.

Már önmagában a dal is az iskolai bullying elleni kiáltvány, olyan szövegekkel, hogy „Did you ever get sad by the end of the day / When they're making you feel like a rusty old wheel”, míg a refrénben arról biztosítja a szekált és bántott gyerekeket, hogy ő igenis törődik velük. „Talán ha meghallgatják ezt a dalt, és megnézik a videót, azt fogják érezni, hogy nem dől össze a világ… hogy szembe lehet szállni a terrorizálással, nevetni rajta, és átvészelni” – nyilatkozta Paul McCartney. A Who Cares klipjét több nonprofit alapítvánnyal (Creative Visions, Artemis Rising Foundation, Blue Chip Foundation) karöltve hozta létre, a #WhoCaresIDo hashtaggel ellátott figyelemfelhívó, bullying-ellenes médiakampány részeként.

LIGETI GYURI AJÁNLJA MCCARTNEY ÚJ LEMEZÉT


A projekthez sikerült megnyerni az Oscar-díjas Emma Stone-t, aki a klipben közelebbről meg nem határozott problémával keresi fel Paul McCartney „magatartástudományi hipnotizőr-meteorológus” karakterét. A szkeptikus páciens a bölcs doktor örvénylő dobozába bámulva menten át is repül egy fekete-fehér, rajzolt mesevilágba, ahol narancshajú pantomim-bohócra maszkírozva bolondozik a klip hátralévő részében. A stáblistán egyébként feltűnik az a Linus Sandgren, aki a Kaliforniai álom operatőreként már filmezte Stone-t bűbájos álomvilágban, illetve Ryan Heffington, aki Sia klipjeinek (köztük a Chandelier), Spike Jonze szenzációs táncklipjeinek/reklámjainak (a Kenzo-hirdetés és az Apple HomePod-reklám FKA Twigsszel), vagy épp a Nyomd, bébi, nyomd című film összehangolt zenei-mozgásos koreográfiájáért is felel.

 

https://recorder.blog.hu/2018/12/19/paul_mccartney_es_emma_stone_kozos_klipben_bolondoznak
Paul McCartney és Emma Stone közös klipben bolondoznak
süti beállítások módosítása