Majdnem Jack White lett a Csillag születik főszereplője

2018.11.14. 10:22, Gaines

jackwhite_2.jpg

A Variety címlapsztorit szentelt a Csillag születik női főhősét játszó Lady Gagának, és ahogy a filmben is el-elorozza előle a reflektorfényt a kiégett, alkoholista rocksztárt alakító Bradley Cooper – egyben a film rendezője –, úgy a portrécikk egyik legérdekesebb infóját is a férfi színész-rendező szállítja: valódi zenészt pécézett ki eredetileg a főszerepre, és nem is akárkit.

A cikkben megszólaló Cooper szűkszavúan fogalmaz, és csak annyit árul el: „Találkoztam egy rendes zenésszel, akit kinéztem a szerepre. A stúdió azonban nem volt hajlandó vele elkészíteni a filmet.” A Variety egy névtelen forrásra hivatkozva Jack White-ban, a White Stripes énekes-gitárosában azonosítja be az illetőt. White fel-feltűnt már mellékszerepekben: a Hideghegy című polgárháborús filmben mandolinost játszott, A lankadatlan – A Dewey Cox Sztori című zenészéletrajz-paródiában pedig a beképzelt Elvis Presley bőrébe bújt. A „mi lett volna, ha” kérdést felvető, soha meg nem valósult szereposztások kapcsán mindig szórakoztató eltűnődni, milyen alternatív verziók születhettek volna egy-egy filmből: lehet, hogy Jackson Maine gitárszólói még jobban hasítottak volna, de az is valószínű, hogy a smirglis kisugárzású Jack White-tal kevésbé lett volna megnyerő a film központi románca.

JACK WHITE PÁLYAKÉPE


És az se biztos, hogy ugyanolyan sokan tódultak volna a mozikba White-ért, mint Cooperért. Az októberben bemutatott Csillag születik már most az év egyik sikertörténete. Hamarosan felkúszhat az éves amerikai nézettségi lista top 10-ébe, csupa szuperhősös blockbuster nagyágyú közé, egy hónap alatt 325 millió dollárt hozott világszerte, közel tízszeresét a 40 milliós költségvetésnek. A filmzenealbum három hétig trónolt a sikerlisták élén, több százezer albummal egyenértékű egységet adtak el belőle. És ha még jövő februárig is kitart a lendület, Oscar-díjjal a zsebében térhet haza Lady Gaga (nagy eséllyel a Shallow című betétdalért), sőt, akár még Bradley Cooper is, aki jelen pillanatban a legjobb férfi főszereplő kategória éllovasa. Akkor még inkább bosszankodhat majd White, amiért a Warner keresztbe tett neki.

KI A MENŐBB: LADY GAGA FILMSZTÁRKÉNT, VAGY BRADLEY COOPER ROCKSZTÁRKÉNT?

 

https://recorder.blog.hu/2018/11/14/majdnem_jack_white_lett_a_csillag_szuletik_foszereploje
Majdnem Jack White lett a Csillag születik főszereplője
süti beállítások módosítása