Ennio Morricone kreténnek titulálta Quentin Tarantinót, aztán mégsem, aztán mégis, aztán mégsem

2018.11.14. 14:52, Gaines

morricone_1.jpg

Jelenleg itt tart az elmúlt napok furcsa nyilatkozatháborúja, de ki tudja, tartogat-e még újabb fordulatokat.

Foglaljuk össze, miért szerepel a legendás, kilencven éves zeneszerző mostanában annyiszor a hírekben, mint egy bulvárhíresség. A sztori szombaton indult: az IndieWire megírta, hogy a német Playboy magazin decemberi számában leközöltek egy interjút a Volt egyszer egy Vadnyugat, a Cinema Paradiso, A dolog, A profi, és még több száz film zeneszerzőjével, aki az Aljas nyolcas című filmben együtt dolgozott Quentin Tarantinóval, sőt, Oscart is kapott a munkájáért. Az ominózus interjúrészletben ehhez képest elmondta mindennek a rendezőt: kreténnek nevezte, tolvajnak, minden eredetiségtől mentesnek, aki szar filmeket készít, és teljesíthetetlenek az elvárásai. A cikknek azt a címet adták: „Quentin Tarantino kinyalhatja”.

TARANTINÓT IS MAGÁVAL RÁNTHATJA A NŐK HARAGJA


„Legközelebb kemény leszek. Akkor megcsókolhat” – idézik Ennio Morriconét a bevallottan Google Fordítóval angol nyelvre átültetett szövegből (a „kiss me” és a „kiss my ass” így keveredett össze), szóval eleve felmerülhetett a kérdés, hogy nem torzult-e menet közben az eredeti válasz. Ha volt egyáltalán eredeti válasz! Vasárnap ugyanis Morricone egy Facebook-bejegyzésben reagált az esetre, és közleményében állította, nem is adott interjút az újságnak, és jogi útra tereli az ügyet. „Nagyszerű rendezőnek tartom Tarantinót, sokat jelent számomra az együttműködésünk, és a közösen töltött idő alatt kialakult kapcsolatunk.” A közleményben hangsúlyozta, az Oscar-díját is részben neki köszönheti, ami pedig a pályája megkoronázása.

A TÍZ LEGISMERTEBB MORRICONE-HANGMINTA


Most akkor kamucikket közölt a német magazin, vagy Morricone visszakozott? A Playboy először még kitartott az eredeti interjú mellett. „Meglep minket, hogy Ennio Morricone tagadja, hogy interjút adott volna a német Playboynak. A beszélgetés 2018. június 30-án, a zeneszerző római birtokán zajlott le” – állt az újság hétfői közleményében, miszerint leokézták az interjút.

Az ügyre – egyelőre – mégiscsak a Playboy visszakozása tett pontot: kedden elismerték, hogy „tévesen jegyezték le” a zeneszerző egyes mondatait, és az újságírót, Marcel Anderst okolják a hibáért. „Mostanáig elismert szabadúszóként tartottuk számon a nyomtatott sajtóból és a rádióból” – védekezett az újság főszerkesztője. – „Korábban nem volt okunk kétségbe vonni szakmai hozzáértését és integritását.”  Anders zenei újságíróként interjúzott már Leonard Cohennel, Robert Planttel, Iggy Poppal és Van Morrisonnal is; a Deutschlandfunk nevű rádiónak is készített egy Morricone-interjút a zeneszerző 90. születésnapja alkalmából, amelyet szombaton sugároztak, és abban nem ócsárolta Tarantinót. Teljes bizonyossággal a Playboy-interjú hangfelvétele alapján dönthetnénk el, kinek van igaza, de ha eddig nem hozták nyilvánosságra, valószínűleg ezután sem fogják, és itt le is zárulhat a történet.

 

 

https://recorder.blog.hu/2018/11/14/ennio_morricone_kretennek_titulalta_quentin_tarantinot_aztan_megsem_aztan_megis_aztan_megsem
Ennio Morricone kreténnek titulálta Quentin Tarantinót, aztán mégsem, aztán mégis, aztán mégsem
süti beállítások módosítása