Kihirdették a Hangfoglaló Program idei évadának induló előadóit

2018.11.05. 15:06, Gaines

hangfoglalo.jpg

Az NKA Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramja ebben az évadban 20+1 feltörekvő formációt támogat 2-2 millió forinttal. A 309 pályázó közül kiválasztott zenekarokat november 5-én mutatták be az A38 hajó nagyszínpadán.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Induló Előadói Alprogramjában idén pályázó 309 formáció közül 76 előadó és zenekar léphetett fel október közepén a zeneipari szakemberekből és zenészekből álló szakmai zsűri előtt, az A38 Hajó nagyszínpadán. November 5-én, ugyanezen a színpadon vehették át az okleveleket azok a formációk, amelyeket a zsűri ajánlását is figyelembe véve az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma kiválasztott.

„A 309-ből benne lenni a 21-ben igazán jó arány. A 309 pályázó zenekar nemcsak azt mutatja számunkra, hogy van legalább 1500 olyan ember, akik önmagának és másoknak boldogságot akar szerezni a zenéléssel, de azt is megüzeni, hogy volt értelme a Hangfoglaló Program elmúlt öt évének, volt értelme öt év alatt 3,5 milliárd forintot a könnyűzenére fordítani” – mondta el a november 5-i oklevélátadó ünnepségen Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának vezetője.

MINDEN FONTOS TUDNIVALÓ AZ ÖTÖDIK ÉVADRÓL


A Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program) Induló Előadói Alprogramjában a most kihirdetett formációkkal együtt eddig 140 zenekar és énekes kapott támogatást. Köztük olyan zenekarok, mint az első évadban támogatott Margaret Island, Lóci Játszik, a második évados Run Over Dogs, a harmadik évadból az USEME vagy a tavalyiak közül – a mostani oklevélátadón is fellépő – The Blubebay Foxes.

Az idei névsorba számos olyan előadó és zenekar is bekerült, akik feltűntek már a Recorder hasábjain. A friss feltörekvők egyike a 30Y kedvenc debreceni zenekara, a Lovasi/Kispál-hatásokat beemelő Árnyéknyúl; az idén újraformálódott, remek retro-beatzenét játszó Carson Coma; az indiai hangzású név dacára indiepopos alternatív rockban utazó Darjeeling; a „gypsindie”-zenekar DLRM (velük turnéinterjút is készítettünk), az „alt-pank jóság” MADRAPUR; foglalkoztunk Hegyi Dóri szólóprojektjével, az Ohnodyval, a Marble Mist fülbemászó indie rockjával, a megnyerően dallamos-akusztikus-popos Fangler’sszel, a magyar hiphop képviseletében jelentkező Slow Village-dzsel pedig több ízben is.

Az idei támogatottak is ugyanarra vállalkoznak, mint az előttük járók: minimum öt új dalt rögzítenek profi körülmények között, megjelentetnek egy új albumot, elkészítenek egy videoklipet, és a friss anyagukat be is mutatják. A Hangfoglaló Program nemcsak pénzzel, de mentorokkal, és egy éven keresztül fellépési lehetőségek biztosításával, illetve megjelenési lehetőségekkel is segíti a kiválasztottakat. Akik közé idén a Budapest Music Expón rendezett megyei tehetségkutatók országos döntőjének győztese is bekerült, így az alábbi 20+1 formációból áll össze a Hangfoglaló Program 2018/2019-es évadában támogatott induló zenekarainak listája:

https://recorder.blog.hu/2018/11/05/kihirdettek_a_hangfoglalo_program_idei_evadanak_indulo_eloadoit
Kihirdették a Hangfoglaló Program idei évadának induló előadóit
süti beállítások módosítása