Magyarradar – Darjeeling

2018.01.15. 11:16, rerecorder

darjeeling-1.jpg

A különböző felállásokban hosszú ideje formálódó, de igazán csak 2016-ban életre kelt, 2017-ben koncertezni és klipes dalokat kiadni kezdett Darjeeling saját meghatározása szerint indiepopos alternatív rockot játszik. Hatásaik viszont nagyon szerteágazók, ám azokból egy komplett, érett hangzás született meg, amiről egyaránt eszünkbe juthat a brit gitárzene kilencvenes évekbeli első fele (leginkább a baggy/shogaze-időszak vége és a britpop születése 1993-ban) és egy slágeres kortárs angol indierockzenekar is.

Megalakulás éve: 2016.

Honnan: Budapest (de egyikünk sem budapesti).

Tagok: Dobos Dénes (dob); Kapitány Dóra (gitár); Kevély Máté (basszusgitár); Marosi Z. András (ének, gitár); Tihanyi Dominik (gitár).

Stílus: Első körben „alternatív rock” zenekarként mutatkoztunk be, de arról mindenkinek a Kispál jutott az eszébe, ami ránk nézve nem stimmel. Ezért újabban odaírjuk pluszban az „indie-pop” kifejezést is, így ennek a kettőnek a keresztmetszetéről lehet szó.

Hatások: A minket ért zenei hatások túl sokrétűek, mind az öten mást hallgatunk; talán emiatt sem érezzük egyértelműen, hogy mik hatottak a közös zenére. Az érzelmi hatásokkal többet szoktunk foglalkozni.

Kiadó: Nincs.

Történet: A közös zenélés eredete még a gimnáziumi időkre nyúlik vissza, a mostani öt tagból ketten már akkor is egy zenekarban játszottunk. Aztán indult a világ legunalmasabb története, ahogy hosszú évek bénázásával végül szép sorban megtaláltuk a megfelelő zenésztársakat és kitámolyogtunk a próbateremből. Ez volt 2017 januárjában, amikor koncertezni kezdtünk különféle budapesti klubokban.

darjeeling.jpg


Megjelenések
: Három klipes dal (single): 2017 augusztusában a Legacy és a This (Is A War), decemberben pedig a Yellow jelent meg.

Küldetés: A fiókjaink tele vannak jó dalokkal: mi elkezdjük őket kirámolni, s ezt addig csináljuk, míg mindenki meg nem szeret minket!

Jövőkép: Szeretnénk nagylemezt kihozni, mert egy jó album többet ér a rajta lévő dalok összegénél. Szeretnénk minél több dalunkhoz klipet is, s mindezek segítségével folytatni a ranglétra megmászását, ahogy azt 2017-ben az aljáról elkezdtük. A cél a nemzetközi ismertség; számunkra ennél lejjebb adni azt jelentené, hogy nem hiszünk magunkban.

Mellékprojektek: Nincsenek.

Szexepil: Sincs.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Mindenképp az, hogy képesek voltunk az első egy évre kitűzött céljainkat elérni, s közben egyre letisztultabb, összetartóbb csapattá válni. Köszönjük mindenkinek, aki ezekben segített minket!


a Darjeeling legfrissebb dala, a decemberben publikált Yellow


fotó: Szabó Brigitta

a Darjeeling Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2018/01/15/magyarradar_darjeeling
Magyarradar – Darjeeling
süti beállítások módosítása