50 Cent bemutatta a trollkodás magasiskoláját

2018.10.29. 10:00, Gaines

50-cent.png

A keleti parti rapper utoljára talán a 2000-es évek első felében dominálta zenéjével a popszakma közbeszédét, azóta leginkább filmszerepeivel és üzleti vállalkozásaival tartja magát a felszínen, na meg a tetemes vagyonával, amit – ha éppen nem indítanak ellene csődeljárást – nagyszabású trollkodásokra és régi rivalizálások melegen tartására költ. Mondjuk úgy, ahogy ezen a hétvégén tette Ja Rule-lal.

A két rapper feudja közel húsz évre tekint vissza, 50 Cent még 1999-ben balhézott össze Ja Rule lemezkiadójával, a Murder Inc.-kel, de úgy, hogy késelés lett a vége – Ja Rule egyik haverja, Black Child szúrta meg 50 Centet, állítólag önvédelemből –, közben természetesen a dalaikban is beszólogattak egymásnak. 2011-ben nyilvánosan elásták a csatabárdot, aztán megint kiásták, de újabban már csak közösségi médiás felületeken szólalkoznak össze pár évente, itt egy minden részletre kiterjedő idővonal a nagy vetélkedésről.

A hétvégén azonban 50 Cent akkorát trollkodott, amivel új – és szerencsére erőszakmentes – szintre emelte a csörtét. Fogta magát ugyanis, és állítása szerint felvásárolt 200 ülőhelyet Ja Rule november 9-ei texasi koncertjére, hogy az első sorok üresen tátongjanak. A jegyeket egy kuponos oldalon vette meg egyenként 15 dollárért, azaz összesen 3000 dollárt (kerekítve 850 000 forint) költött arra, hogy jól kibabráljon a nemezisével, és kérkedhessen vele az Instagramon. Még saját magát is belephotoshopolta egy félig üres stadionba.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#50cent bought a whole bunch of #jarule tickets on Groupon

DJ Akademiks (@akadmiks) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

What a show, �I mean just fucking great. Do it again�my kid went to the restroom. LOL #bellator #lecheminduroi

50 Cent (@50cent) által megosztott bejegyzés,

 

Ja Rule szintén a Photoshop-tudását vetette be válaszként, bár sajnos meg sem próbált kreatív lenni, inkább a legolcsóbb húzást választva szexista és transzfób fényképeken tett fel parókát és sminket 50 Centre. Legyen is inkább 50 Centé az utolsó szó, még egy 2003-as Guardian cikkből: „Az emberek imádják a rosszfiúkat. Csomó filmet nézek, és mindig a rosszfiúnak szurkolok. Ki is szoktam kapcsolni a vége előtt, mert a rosszfiúk mindig meghalnak. Filmes alapszabály: a rosszfiúknak meg kell halniuk. Néha azonban a rosszfiú lemezszerződést köt, és szupersztár lesz belőle, pont mint 50-ből.”


Egy diss track oda:


Egy diss track vissza:

Címkék: 50 cent ja rule
https://recorder.blog.hu/2018/10/29/50_cent_bemutatta_a_trollkodas_magasiskolajat
50 Cent bemutatta a trollkodás magasiskoláját
süti beállítások módosítása