Iggy Pop kerüljön a karácsonyfa alá, vagy Tyler The Creator?

2018.10.25. 11:45, Gaines

iggy_tyler.jpg

Lassan feldereng a látóhatáron a karácsony, és vele a karácsonyi albumok réme, az elmúlt huszonnégy órában két olyan ünnepi kedvcsináló is érkezett, amelyek külön-külön is kimerítenék az abszurditás fogalmát, hát még így egyszerre. Több frontos támadás!

Az első delikvens talán csak első hallásra meglepő, Tyler The Creator ugyanis eleve a hiphop gonosz koboldja, így aztán adja magát, hogy az új A Grincs-filmben ő énekelje fel a zöld színű, ünneprontó méregzsák gúnydalát. Tyler elereszt egy-egy rövidke rapbetétet is, de jellegzetes mélymorgását ezúttal hátrahagyja, csupán lezser nemtörődömséggel dalolja, hogy „fokhagymás a lelked”. A nálunk december 6-án mozikba kerülő filmhez írt egy eredeti betétdalt is (I Am The Grinch), rajta kívül még Run-DMC, a Supremes, Nat King Cole és a zeneszerző Danny Elfman szerzeményei szerepelnek a soundtracken.

Abban, hogy William Shatner karácsonyi albumot jelentet meg, nem az a váratlan, hogy William Shatner karácsonyi albumot jelentet meg, hanem hogy eddig még nem tette meg. Kirk kapitány és T. J. Hooker megszemélyesítőjének zenei pályafutása 1962-ban vette kezdetét The Transformed Man című, akkor és azóta is körberöhögött lemezével, melyen spoken word előadások mellett megkísérelt egy-egy feldolgozással a Beatles és Bob Dylan nyomdokaiba lépni; azóta tovább bővült a repertoárja Queen-, Black Sabbath-számokkal és egy David Bowie feldolgozáslemezzel. Legújabb műve a Shatner Claus címet viseli, és a – nincs jobb szó rá – brutális Jingle Bells után (Henry Rollinsszal!) most közreadta a Csendes éj zongorával és Shatner szórakoztatóan túldramatizált szövegolvasásával kísért változatát (Iggy Poppal!).

https://recorder.blog.hu/2018/10/25/iggy_pop_keruljon_a_karacsonyfa_ala_vagy_tyler_the_creator
Iggy Pop kerüljön a karácsonyfa alá, vagy Tyler The Creator?
süti beállítások módosítása