A Sonic Youth piacra dobja harminc éves fennállása mementóit

2018.10.25. 17:33, Gaines

sonicyouth.jpg

A legendás New York-i noise-rock formáció 2011-ben bizonytalan időre beszüntette a működését, miután alapító tagjaik, a gitáros-énekes Thurston Moore és a basszusgitáros-énekesnő Kim Gordon elváltak egymástól. Azóta mindketten jelentkeztek szólóprojektekkel, új zenekart alapítottak (Moore a Chelsea Light Movingot, Gordon a Body/Headet), a harmadik alaptag, Lee Ranaldo gitáros pedig négy szólólemezt adott ki. A Sonic Youth feloszlásának véglegességét szimbolizálhatja az is, hogy több mint 200 cuccukat készülnek eladni.

A Reverb online piactér partnereként október 30-án nyitják meg hivatalos boltjukat, a The Official Sonic Youth Reverb Shopot, ahová felkerülnek első nyomású lemezek, újrakiadások, gyűjtői kiadványok, személyes relikviák, turnéposzterek, ritka fotók. Az értékesebb árucikkek közé tartoznak természetesen a hangszerek: egy ’70s Fender Telecaster Deluxe gitár, amelyen 1987 és 2009 között Ranaldo, Jim O’Rourke és Mark Ibold is játszott, Ranaldo Travis Bean TB1000A Artistja, valamint Moore piros Fender Jazzmastere és Kim Gordon kék Fender P-Bassja. A gitárok mellé száznál is több használt effektpedál közül lehet majd válogatni.

A zenekar Daydream Nation című albumának harmincadik évfordulója alkalmából mindezek mellett archív koncertfelvételek hang- és képanyaga is elérhetővé vált, többek között egy 1988-as CBGB-koncert, egy 2009-es berlini fellépés és két chicagói koncert számaiból válogattak össze hat albumra valót. Az Amerikában élők még egy új, Lance Bangs által rendezett koncertfilm jeleneteinek beszélgetéssel egybekötött vetítéssorozatára is ellátogathatnak.

TAVALYI THURSTON MOORE-INTERJÚNK ITT OLVASHATÓ

 

https://recorder.blog.hu/2018/10/25/a_sonic_youth_piacra_dobja_harminc_eves_fennallasa_mementoit
A Sonic Youth piacra dobja harminc éves fennállása mementóit
süti beállítások módosítása