Michael Bublé bejelentette a visszavonulását

2018.10.15. 11:54, Gaines

buble.png

A 43 éves, bigbandes-nagyzenekaros Frank Sinatra-stílt a 21. századba teleportáló kanadai énekes-dalszerző a Daily Mail brit bulvárlapnak adott interjújában mesélt arról, hogy kisfia rákos megbetegedése felnyitotta a szemét, és idén novemberben megjelenő, szám szerint tizedik sorlemezét az utolsó albumának szánja.

Michael Bublé legidősebb fiánál, Noah-nál két éve diagnosztizáltak rákot, ami gyökeresen megváltoztatta az énekes világról alkotott képét, az élethez való hozzáállását. Az interjúban kifejti, hogy akkorra már eleve egyre kevesebb örömet talált a zenében, és már csak azzal foglalkozott, fent tud-e maradni a csúcson, elég jegyet el tud-e adni a turnéin, és hogy mit mondanak róla a kritikusai.  „A diagnózis ráébresztett, mekkora ostobaság ilyen jelentéktelen dolgok miatt aggódni. Szégyelltem magam az egóm miatt, ami ehhez az önbizalomhiányhoz vezetett” – foglalja össze, hogy Noah betegségének hatására mi mindent kérdőjelezett meg.

Az ötéves Noah ma már szerencsére remisszióban van, a négyszeres Grammy-díjas swing-énekes viszont továbbra is úgy érzi, hogy máshová kerültek az életében a hangsúlyok, és a Love címmel megjelenő új lemezével visszavonul a zeneiparból. Úgy fogalmaz, a „csúcson kell abbahagyni”, miután egy „tökéletes lemezt” alkotott. „Három okból szerettem volna felvenni ezt a lemezt. Egyrészt, mert szavakb sem tudom önteni, mekkora hálával tartozom azoknak, akik világszerte imádkoztak értünk, és együttérzésükről biztosítottak. Másrészt, imádok zenélni, és úgy érzem, tovább tudom vinni a példaképeim örökségét. Harmadrészt, ha közeleg a világvége – és nemcsak a saját poklomat értem ezalatt, hanem az amerikai politikai zűrzavart és Európa felbomlását –, akkor most van a legnagyobb szükség a zenére.”

ITT VESÉZTÜK KI AZ 50-ES ÉVEK POPZENÉJÉT ÉS SINATRA KARRIERJÉT


Bublé bejelentését azonnal megcáfolta a menedzsmentje, mondván, nem szabad bedőlni a szaftos bulvárpletykáknak, és a Daily Mail újságírója maga is azzal fejezi be a cikket, hogy szerinte az énekes nem gondolja komolyan, hogy nincs több turné, és ez az utolsó interjú. A Love (a borítón egy piros szívecske) mindenesetre szokás szerint a huszadik század első felének örökzöldjeiből és jazz-standardjeiből nyújt majd válogatást, lesz rajta Édith Piaf- és Nat King Cole-feldolgozás, plusz egy Charlie Puth-szal közösen írt saját szerzemény is, és hátha nem a 2014-es budapesti koncertje volt az utolsó alkalom, hogy élőben láthattuk.

Címkék: michael bublé
https://recorder.blog.hu/2018/10/15/michael_buble_bejelentette_a_visszavonulasat
Michael Bublé bejelentette a visszavonulását
süti beállítások módosítása