Jövőre Budapesten ad koncertet Giorgio Moroder

2018.10.10. 15:36, Gaines

moroder-cover.png

A 78 éves olasz diszkópápa életében először vállalkozik élő turnéra, a tizenöt európai várost érintő A Celebration of 80’s magyar állomásaként 2019. május 15-én, a Papp László Budapest Sportarénában zenekarral adja majd elő dalszerzői, produceri és DJ karrierjének csúcsműveit.

Giorgio Moroder a hatvanas évek közepén kezdett a szintetizátorokat középpontba helyező diszkó- és elektronikus dalokat szerezni, majd a hetvenes évektől kezdve olyan slágerekkel formálta át a popzenét, mint Donna Summer I Feel Love és Hot Stuff, Cher Bad Love, Blondie Call Me, David Bowie Cat People, Debbie Harry Rush Rush, Freddie Mercury Love Kills vagy Bonnie Tyler Here She Comes című dalai. Négy Grammy- és három Oscar-díjjal jutalmazott tevékenységének részét képezik a filmzenék és filmes betétdalok is (Éjféli expressz, Flashdance, Top Gun).

A TOP 10 GIORGIO MORODER-ALBUM


Modern kori reneszánszát a Daft Punk Random Access Memories című 2013-as albumának köszönheti, mely nemcsak hangzásvilágában idézte meg a Moroder-slágereket, a duó együtt is működött az olasz legendával (Giorgio By Moroder), azóta pedig a 80-as évek kérlelhetetlen retróhullámát és synthwave-mániáját lovagolhatja meg. Az élő turnézás viszont neki is újdonság (bár DJ-ként rengeteg bulit tartott). „Mindig is ki szerettem volna próbálni, a rajongóim rendszeresen kérdezték, nem fogok-e rendes turnéra indulni. Annak idején elképzelhetetlen lett volna, hogy egy producer elhagyja a stúdióját. A színpad az énekeseknek volt fenntartva. Mára a DJ-k és a zenei producerek váltak a népszerű tánczene szupersztárjaivá” – nyilatkozta Moroder, aki alig várja, hogy elkezdődjön a turné. Utoljára 2015-ben adott ki szólólemezt, Déjà Vu címmel.

MORODER-PÁLYAKÉPÜNK


A jegyek 2018. október 12-től kaphatók a Broadway.hu-n.


Egy klasszikus elektrofunk sláger 1977-ből:


Az I Feel Love:


És a Daft Punk-féle tisztelgés:

https://recorder.blog.hu/2018/10/10/jovore_budapesten_ad_koncertet_giorgio_moroder
Jövőre Budapesten ad koncertet Giorgio Moroder
süti beállítások módosítása