Eljátszható-e egy festmény? Atreyu’s Horse a CAFe Budapest fesztiválon.

2018.10.04. 14:00, Gaines

atreyu.jpg

(X) A kísérleti ambientben utazó Atreyu’s Horse improvizatív zenéje a pillanatnak szól, minden koncertje egyedi, ott kell lenni tehát a CAFe Budapest fesztivál keretén belüli fellépésén is.

Az Atreyu’s Horse név a dobosként indult, majd elektronikus zenei producerré, előadóvá avanzsált iamyank mellékprojektjét takarja. A saját művésznevén is műfaji kísérletezésre törekvő zenész egy éve ültette át csináld magad étoszát új produkciójába, amelyet jelen idejű, rögtönzésen alapuló, moduláris szintetizátorokat és pedáleffekteket pianínóval és csellóval ötvöző folyamatzenék jellemeznek. Érezhetően hatással van rájuk a Nils Frahm, Ólafur Arnalds, Jóhann Jóhannsson által fémjelzett újhullámos zenei modernitás, amely dallamok és ritmusok helyett szomorkás, melankolikus zajszőnyegeket, hangtextúrákat részesít előnyben. Nomen est omen, iamyank nem véletlenül nevezte el új projektjét arról a meseszereplőről, aki minden idők egyik leglehangolóbb sorsára jut a Végtelen történetben.

"NEM KELL PÁTOSZ A ZONGORA KÖRÉ" - ATREYU'S HORSE-INTERJÚNK


A fesztiválos koncert egyúttal lemezbemutató is lesz, melyen Barta Gyömbér csellón, Lévai Zsuzsanna pedig brácsán járul majd hozzá a billentyűs-analógkütyüs ambientharmóniákhoz. Az új album – és egyben a koncert – különlegessége, hogy egy másik művészeti ággal kölcsönhatásban született: az Atreyu’s Horse Shoshanna Rein (Majdán Zsuzsanna) festményeit ülteti át zenei formába, abból a kérdésből kiindulva, hogy eljátszható-e egy festmény, megszólaltathatóak-e a vizuális motívumok zenei hangokkal. A hibrid, multimédiás Water And Paper nyolc képet dolgoz fel, ezek a szerzemények csendülnek majd fel élőben a festmények elő/hátterében.


Az Atreyu’s Horse október 14-én, 17.30 órakor lép a TRIP Hajó színpadára (helyszínváltozás az eredetileg meghirdetetthez képest), a koncertre a már megváltott jegyek érvényesek.

Jegyvásárlás.

Facebook-esemény.

Az október 5-től 21-ig tartó CAFe Budapest többi programja itt böngészhető.


A 2018-AS CAFE BUDAPEST TOP 10 ZENEI ESEMÉNYE

 

Mi ez és miért kellett? iamyank elmeséli:

 

A november 4-én megjelenő Paper and Water teasere:


Az Atreyu's Horse élő rögtönzése:


Moduláris kísérletezés:


Énekhangból szőtt zene:


A38-as koncertfelvétel:

https://recorder.blog.hu/2018/10/04/eljatszhato-e_egy_festmeny_atreyu_s_horse_a_cafe_budapest_fesztivalon
Eljátszható-e egy festmény? Atreyu’s Horse a CAFe Budapest fesztiválon.
süti beállítások módosítása