Az LCD Soundsystem megcsípett magának egy Star Wars-rendezőt

2018.09.28. 10:27, Gaines

ohbaby.jpg

Az utolsó Jediket levezénylő Rian Johnson Luke Skywalker elbúcsúztatása után az LCD Soundsystem visszatéréséből rendezett egy klipet.

2017. szeptember: az LCD Soundsystem hét évvel legutolsó lemezük, a This Is Happening, és hat évvel a Shut Up And Play The Hits című koncertfilmben megörökített búcsúkoncert után diadalmasan tér vissza negyedik sorlemezével, az American Dreammel. James Murphy olyan önreflektív, az elmúlással, öregedéssel félig ironikusan, félig őszintén szembenéző anyagot tett le az asztalra, ami messzemenőkig kielégíthette a régi rajongókat, és még újakat is szerezhetett.

AMERICAN DREAM LEMEZKRITIKÁNK


2017. december: a Disney folytatta a 2015-ös Az ébredő erővel megkezdett új Star Wars-trilógiát, és bemutatta Az utolsó Jediket, amelyet már csak azért is óriási várakozás előzött meg, mert az előző rész zárójelenete Luke Skywalker-centrikus filmet ígért. Rian Johnson önreflektív, az elmúlással, öregedéssel félig dekonstruálva, félig szentimentálisan szembenéző anyagot tett le az asztalra, ami felháborította a régi rajongók egy részét, de újakat is szerezhetett.

2018. szeptember: ezek után nem is olyan meglepő, hogy James Murphy és Rian Johnson összefogásával született meg az LCD Soundsystem Oh Baby című számának klipje. A sci-fi etűdben egy idős tudós házaspár (a mindig remek David Straitharn és Sissy Spacek) lázas igyekezettel dolgozik egy tudományos áttörésen. A két színész pillantásai, a meleg fényben úszó képek és az analóg-analitikus, mégis érzelmes zene az első pár percben megszeretteti velünk a főszereplőket, hogy aztán a klip két fordulata megható fináléban csúcsosodjon ki. „Azt szerettem volna, hogy a klip ugyanannyira működjön a dal videójaként, mint a dal a videó kísérőzenéjeként” – magyarázta el Murphy, a végeredmény pedig alább látható.

https://recorder.blog.hu/2018/09/28/az_lcd_soundsystem_megcsipett_maganak_egy_star_wars-rendezot
Az LCD Soundsystem megcsípett magának egy Star Wars-rendezőt
süti beállítások módosítása