Kultúraközi kapcsolatteremtés, mesterektől. East Gipsy Band a CAFe Budapesten.

2018.09.21. 10:55, Gaines

eastgipsy.jpg

(X) A roma zenei hagyományokat a jazz-improvizációval ötvöző East Gipsy Band legújabb lemezét mutatja be a CAFe Budapest fesztiválon.

Az East Gipsy Bandet Balázs József jazz-zongorista alapította a roma zenei kultúra és a jazz fuzionálásának céljából. A hattagú zenekart csupa élvonalbeli zenész alkotja: az ötletgazda testvére, Balázs Elemér saját együttese mellett olyan, hazánkban és nemzetközileg is sikeres formációkban dobolt, mint a No-Spa, a Trio Midnight és a Creative Art Ensemble; de a bőgős Orbán György, a hegedűs-gitáros Sárközi Lajos, a cimbalmos Oláh Vilmos és az énekes Balogh Guszti (Nomada, Fabula Rasa) is mind elismert, keresett, elsőrangú zenészek. A zenekar koncertezett már a tengerentúlon is, felléptek a New York-i Blue Note-ban, a torontói Hugh’s Roomban és a Detroiti Jazzfesztiválon, és többször játszott Tim Ries szaxofonossal, aki a 2000-es évek elejétől rendszeresen turnézik a Rolling Stonesszal.

Az Uránia dísztermében Bridge Of Cultures című új lemezüket tárják a nagyközönség elé, ami azért is nagy szó, mert utoljára hét évvel ezelőtt, 2011-ben jelentettek meg kiadványt (Ageless Message). A jelszó változatlanul a különböző zenék, stílusok természetes összeházasítása, vagy ahogy az albumcímből sejthető, a kultúrák közti hídépítés. Ebben egy másik testvérpár is Balázsék segítségére lesz: Roby és Tony Lakatos, a világhírű hegedűvirtuóz és szaxofonos lesz a vendégük.

A CAFE BUDAPEST TOP 10 ZENEI ESEMÉNYE

 
Lemezbemutató: október 8., este 20 óra, Uránia Nemzeti Filmszínház.
Jegyek.
Facebook-eseményoldal.


Az október 5-től 21-ig tartó CAFe Budapest többi programja itt böngészhető.



https://recorder.blog.hu/2018/09/21/kulturakozi_kapcsolatteremtes_mesterektol_east_gipsy_band_a_cafe_budapesten
Kultúraközi kapcsolatteremtés, mesterektől. East Gipsy Band a CAFe Budapesten.
süti beállítások módosítása