Pályaudvarkoncert és szerelmes kiskamasz: ilyen az, amikor Paul McCartney kampányol

2018.09.11. 11:10, Gaines

paulmccartney-ny-sept7th-1220x775.jpg

Gőzerővel zajlik Paul McCartney tizenhetedik szólólemeze, az Egypt Station promózása, a 76 éves ex-Beatle rendhagyó, a rögtönzöttség és bensőségesség látszatát megteremtő meglepetéskoncertekkel támogatja meg a szeptember 7-én megjelent albumot.

Elment például Carpool Karaokézni James Corden műsorába, melynek keretén belül végigjárták a talkshow-műsorvezetővel az énekes-dalszerzőnek kedves liverpooli helyszíneket – például a házat, ahol nevelkedett –, és egy helyi kocsmában meg is lepte az arra járókat egy fellépéssel. Jimmy Fallonnal egy lift előtt bohóckodott, a legnagyobb akciót pedig a New York-i Grand Centralhoz szervezte. A híres vasútállomás egy szekcióját elfüggönyözték, McCartney pedig a mögött tartott 24 dalból álló koncertet pár száz embernek: csak azok láthatták élőben, akik nyereményjátékokkal kerültek be a függöny mögé, vagy hírességek – Meryl Streep, Steve Buscemi, Chris Rock és Kate Moss is jelen volt a közönség soraiban –, hallani viszont bárki hallhatta, aki elsétált a pályaudvaron. (Illetve streamelték is a koncertet.) Az új lemez dalai és a nagy Beatles-slágerek mellett a FourFiveSeconds című, Rihannával és Kanye Westtel közösen jegyzett száma is elhangzott a koncerten.

BUTA SZERELMES DALOK, NA ÉS?


Kijött továbbá egy szuperaranyos – ugyanakkor enyhén zavarbaejtő – friss klip is az Egypt Station harmadik kislemezdalához, a Fuh You-hoz, amelynek modern pophangzását a OneRepublicos Ryan Tedderrel dolgozták ki. A fekete-fehér, Liverpoolban játszódó videóban egy kissrác kíséri haza barátnőjét, talán épp az első randiról, az ártatlan búcsúcsókot azonban félbeszakítja a lány anyukája. A lány az ablakból megnyugtatja hősünket, hogy várja majd a hívását, és ezután a kissrácot követjük végig, ahogy boldogan sasszézik végig az utcákon. Közben pedig a játékosan pajzán dalszöveget tátogja a kamerába, beleértve a refrént („You make me wanna go out and steal / I just wanna fuh you”), ami elég furán mutat egy tizenpár éves kiskrapek szájából, de annyira vidám és megnyerő a klip, hogy nem akadunk fenn rajta túlságosan.


Alább a teljes lemez:


A helyes klip:


És egy szám a pályaudvarkoncertről:

https://recorder.blog.hu/2018/09/11/palyaudvarkoncert_es_szerelmes_kiskamasz_ilyen_az_amikor_paul_mccartney_kampanyol
Pályaudvarkoncert és szerelmes kiskamasz: ilyen az, amikor Paul McCartney kampányol
süti beállítások módosítása