Calvin Harris + Sam Smith = Irány a táncparkett

2018.09.05. 13:34, Gaines

kevin-stea-in-promises-mv-2018-billboard-1548.jpg

A 2010-es évek kitartó slágergyárosa, Calvin Harris jó pár éve leugrott már az EDM-vonatról, amivel többek között a 2014-es Sziget elhíresült záróbulijára robogott be. A dalszerző-producer tavaly például egy vendégrapperekkel dúsított diszkónagylemezt adott ki, míg idén visszakanyarodott a house-os ihletéshez. Ebben a jegyben született meg a Promises, melyhez a nyolcvanas évek underground New York-i bálkultúrájából táplálkozó klip is készült.

Míg Harris áprilisban Dua Lipának szerzett egy számot (One Kiss), amely az idei nyár egyik tagadhatatlan megaslágere, az őszi szezont egy másik énekes-sztárral, Sam Smith-szel karöltve nyitja meg, aki ugyebár épp egy house szerzeménnyel, a Disclosure nagy áttörésének számító Latchcsel robbant be a köztudatba. A deep funk basszusgitárt a klasszikus house zongorahangszínével és beatjével vegyítő dal Emil Nava rendezte klipje pedig a műfaj egyik fellegvárába, a New York-i drag queenek és melegek klubszínterébe kalauzol el, a diszkógömbök és a vogue párhuzamos univerzumába, ahol mindenki az lehet, aki legbelül lenni szeretne.

Az archívnak beállított felvételek a Paris Is Burning című dokumentumfilmes alapvetést idézik, és ahogy abban nyilatkoztak a 80-as évek bálteremkirályai és -királynői, úgy Harris klipjében is megszólalnak a szcéna jelenkori képviselői. Elsőként például a legendás vogue-táncos Jamari Amour látható, az őszülő Kevin Stea (lásd a borítóképet) pedig dolgozott a legnagyobb divattervezőkkel (Gaultiertől Hilfigerig) és popsztárokkal (Michael Jacksontól Cherig), beleértve a vogue-ot a mainstreambe átültető Madonnát is.


Vár tehát a csillogó táncparkett:

https://recorder.blog.hu/2018/09/05/calvin_harris_sam_smith_irany_a_tancparkett
Calvin Harris + Sam Smith = Irány a táncparkett
süti beállítások módosítása