Játsszunk olyat, hogy ki mennyi hiphop utalást ismer fel a klipben!

2018.09.04. 15:46, Gaines

feelslike.png

Nyár közepén két szezonális dallal rukkolt elő Childish Gambino, ezek közül pedig most klip is készült az egyikhez, a Feels Like Summer című, lustán hömpölygő, kábult neo-soul dalhoz, amely egyben az idén esedékes új album első hivatalos kislemezdala is. Az animációs videó nem feszeget komoly társadalmi kérdéseket, mint a legutóbbi This Is America, inkább a jelenkori hiphop szcéna apraja-nagyját felsorakoztatja rajzolt formában, sőt, még néhány néhai figura is tiszteletét teszi.

A klip olyan, mintha Donald Glover (és rendezőtársai, a kézzel rajzolt reklámokat és meséket alkotó Greg Sharp és Ivan Dixon párosa, akik Gotyéval is dolgoztak már) barátaival, példaképeivel és kollégáival népesített volna egy grillsütögetős Tesz-Vesz várost, egy idilli, kertvárosi környezetet, ahol békésen sziesztázhatnak a lemenő nap fényében. Temérdek sztár szaladt át a képen pár másodpercre, így jó kis kvízt lehet összeállítani raprajongó ismerőseink számára. Például:

Kinek a gyerekével játszik Chance The Rapper?

Miért pont Nicki Minaj és Travis Scott építőkockáznak?

Nevezd meg mind az öt rappert, akik Mane mellett táncolnak!

Ki győzne a kötélhúzásban: The Weeknd csapata vagy Solange-ék?

Utoléri-e vajon valaha Drake a bicikliző Future-t?

A legtöbb cikk természetesen azt a momentumot emeli ki a klipből, amikor a „Make America Great Again” sapkában zokogó Kanye Westet a volt First Lady, Michelle Obama vigasztalja. A botrányos megszólalásairól – meg még mi mindenről – híres rappernek nem ez az első rajzfilmes jelenése a közelmúltból, hiszen alig pár hete történt, hogy DJ Muggs klipjében jövendőbeli elnökjelöltként merénylet áldozata lett.

Az új, egyelőre cím nélküli, viszont már az RCA kiadó égisze alatt megjelenő lemez pontos premierdátumáról továbbra sincs hír, nagy eséllyel előzetes bejelentés nélkül fog kikerülni valamikor a netre.

https://recorder.blog.hu/2018/09/04/jatsszunk_olyat_hogy_ki_mennyi_hiphop_utalast_ismer_fel_a_klipben
Játsszunk olyat, hogy ki mennyi hiphop utalást ismer fel a klipben!
süti beállítások módosítása