Glam popsztár lesz Natalie Portmanből

2018.08.29. 10:43, Gaines

vox-lux-trailer.jpg

A Vox Lux című filmről nem sokat lehetett eddig tudni, de amit igen, az alapján maximálisan felkeltette az érdeklődésünket. Az eredetileg Rooney Mara főszereplésével készülő, őt később Natalie Portmanre cserélő zenés film egy popsztár tizenhét éves, viharos karrierjét járja végig 1999-től napjainkig, aki egyik pillanatról a másikra, üstökösként robban be. A film jövő héten mutatkozik be a velencei filmfesztiválon, és az első, bő fél perces teaser sem árul el sokat: Natalie Portman glam hacukában, Bowie-sítva vonul a reflektorfénybe, a hangulatot pedig így első blikkre leginkább a tébolyult Fekete hattyú és a Velvet Goldmine közé lövi be.

A rejtelmes hangulathoz nagy mértékben hozzátesz az enyhén disszonáns, vonós kísérőzene, amelyet a teaser utolsó másodperceiben úsztatnak be. A zenéért két nagyágyú felelős. Az eredeti kísérőzenét Scott Walker jegyzi, a zenetörténet egyik rejtőzködő, kifürkészhetetlen figurája, aki kalandos pályája során népszerű fiúcsapatától egzisztencialista, irodalmi utalásokkal teletűzdelt borongásokon át jutott el az avantgárdig. A hosszú kihagyásokkal dolgozó dalszerzőnek nem ez az első filmzenéje, az 1999-es Pola X, valamint a Vox Luxot rendező Brady Corbet előző filmje, az Egy vezér gyermekkora zenéje is hozzá kötődik, és azon előadók közé tartozik, akik az elmúlt időszakban sikeresen nyergeltek át rendhagyó kíséretekkel a filmek világába (lásd még: Nick Cave & Warren Ellis, Jonny Greenwood, Mica Levi, Oneohtrix Point Never, de idén Thom Yorke is filmzenét szerez a szintén Velencében debütáló Sóhajok remake-hez). A betétdalokat pedig nem más szerezte, mint Sia, ami elég szokatlan párosításnak tűnik ahhoz, hogy végképp felcsigázzon; az ausztrál énekesnő korábban már szerzett egy-egy betétdalt A nagy Gatsbyhez, A szürke ötven árnyalatához és a Neon démonhoz, ám itt valószínűleg jóval dominánsabb szerepet fognak kapni a szerzeményei.

MINDEN, AMIT SCOTT WALKERRŐL TUDNI KELL


A filmben szerepel még Jude Law, Stacy Martin és Jennifer Ehle, Natalie Portman fiatalabb verzióját pedig az Egy szent szarvas meggyilkolásában paráztató Raffey Cassidy játssza. Magyar bemutatóról nincs információnk.


Itt pedig a rövidke étvágygerjesztő:

https://recorder.blog.hu/2018/08/29/glam_popsztar_lesz_natalie_portmanbol
Glam popsztár lesz Natalie Portmanből
süti beállítások módosítása