Rossz robot? Most már hangos is!

2018.08.22. 15:16, Gaines

jjabrams.png

J. J. Abrams napjaink egyik legbefolyásosabb filmese, hogy mást ne mondjunk, ő támasztotta fel 2009-ben a Star Trek-filmeket, hogy aztán hat évvel később a Star Warsba is új életet leheljen. A Bad Robot Productions nevű produkciós cége 2001 óta gyárt sorozatokat és blockbustereket. Ehhez társul majd egy új vállalat, Loud Robot néven, amely független lemezcégként szándékozik kihasítani egy szeletet a zeneiparból.

A lemezkiadó a sajtóközlemény szerint „rövidtávú” projekteben gondolkozik, és mind feltörekvő, mind ismert zenészek számára kíván saját zenei anyagok megjelentetésében lehetőséget nyújtani. Ügyvezető igazgatónak McKee Floydot és Nicky Bergert nevezték ki. Floyd előzőleg a Glassnote Entertainment Group kreatív igazgatója és marketingese volt, ahol a Mumford & Sons, a Phoenix és Childish Gambino reklámkampányában is részt vett, Berger saját főiskolai cége pedig 2016-ban tagozódott be a Fort William Artist Managementbe, mely többek között a Grizzly Bear, a Beirut és a The War On Drugs zenekarokat menedzseli.

A Loud Robot vezetőségéhez csatlakozott a Bad Robot zenei részlegének jelenlegi főnöke, Charles Scott is, a Star Trek és a Castle Rock című Stephen King-sorozat zenei producere. Ezt már csak azért is fontos kiemelni, mert ugyan a Loud és a Bad Robot egymástól függetlenül fog működni, a filmgyártó cég szabadon – vagy legalábbis előnyös feltételekkel – formálhat majd jogot arra, hogy a lemezcég égisze alatt születő eredeti zenéket felhasználhassa a saját filmjeiben, sorozataiban vagy videojátékaiban, amellyel egyrészt a zenei jogdíjakra szánt keretből komoly összegeket spórolhat, másrészt rendelkezésére állhat egy zenei könyvtár.

A popkultúra-mániás Abramsnek köszönhetjük, hogy az új James T. Kirk már gyerekkorában is Beastie Boyst üvöltetett a Star Trekben:

Címkék: j j abrams
https://recorder.blog.hu/2018/08/22/rossz_robot_most_mar_hangos_is
Rossz robot? Most már hangos is!
süti beállítások módosítása